Geocompozite de drenaj cu minituburi

Ce sunt aceste materiale numite “geocompozite de drenaj cu minituburi”? Ce utilizari au in industria constructiilor? Care sunt avantajele lor? Cititi mai departe acest articol pregatit de colegul nostru, ing. Ionel Davidescu, Director Tehnic Materiale Geosintetice in cadrul companiei Inoveco, pentru a gasi intrebari la toate intrebarile de mai sus.

Timp de secole, materialele granulare au fost utilizate pentru a asigura drenajul necesar in infrastructura sau constructii civile. Din punct de vedere istoric, sistemele de drenaj in proiectele ingineresti au fost vazute in perspective diferite, de la simple drenuri la sisteme complexe de drenaj pentru combaterea in general a excesului de apa indiferent de cauza careia i se datoreaza.

Experienta companiei Inoveco si a partenerului sau Afitexinov isi spun cuvantul in proiectarea si dezvoltarea sistemelor cu geocompozite pentru drenaj ca alternative la solutiile traditionale.

DEFINITIE 

Geocompozitul de drenaj cu minituburi  este realizat prin combinarea a trei straturi de geotextile-intertesute si o serie de minituburi  din polietilena de inalta densitate perforate la 45 de grade in conformitate cu 2 axe alternate in mod regulat la 900 ce permite captarea unui debit mare, chiar daca panta este egala cu zero, evacuand apa din precipitatii in directia dorita mult mai repede decat un strat de drenaj omogen.

AVANTAJE

In comparatie cu o solutie traditionala, geocompozitul de drenaj ofera urmatoarele avantaje:

  • Economice (avantaj financiar in raport cu utilizarea materialelor granulare)
  • Logistice (reducerea timpilor de executie si volumului de transport)
  • Punere in opera accelerata (DRAINTUBE foarte rapid in comparatie cu un strat de pietris compactat, separat de un geotextil)

Geocompozitul de drenaj cu minituburi oferit de AFITEXINOV si furnizat de INOVECO in Romania ofera performanta si eficienta din punct de vedere al costurilor prin economisirea timpului de executie, optimizarea constructiei, rezistenta la uzura si durata mare de exploatare.

UTILIZARI

Geocompozitul de drenaj DRAINTUBE indeplineste cu succes functiile de separare, filtrare si drenare, esential pentru imbunatatirea lucrarilor ingineresti.

  • Aplicatii de mediu: cu o capacitate constanta de drenare pe termen lung, geocompozitul de drenaj ofera solutii pentru drenarea apei si a levigatului  din depozitele de deseuri.
  • Aplicatii in constructii civile: pentru drenarea si indepartea presiunii apei din pori din structurile geotehnice
  • Aplicatii in domeniul cladirilor: o solutie de drenare eficienta din punct de vedere al costurilor cat si a capacitatii de drenare pentru cladiri si terenuri sportive fata de metodele traditionale

DETALII SUPLIMENTARE

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre geocompozitele de drenaj cu minituburi, va invitam sa intrati pe pagina noastra de produs si sa cereti o oferta personalizata. Echipa Inoveco va sta la dispozitie pentru orice informatii sau detalii suplimentare.

Alte articole care v-ar putea interesa...