Simpozionul International „Echoes of the 12th International Conference on Geosynthetics”

Echipa Inoveco a participat in data de 26 septembrie 2023 la Simpozionul International „Echoes of the 12th International Conference on Geosynthetics”, organizat de Asociatia Romana a Geosinteticelor si Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB). 

Partenerii nostri de la Huesker, Concrete Canvas, Solmax si Afitexinov au sustinut prezentari in cadrul evenimentului, o parte dintre ele fiind chiar lucrarile prezentate in cadrul Conferintei Internationale de la Roma, care a avut loc in perioada 17 – 21 septembrie 2023, cu doar 5 zile inainte de evenimentul organizat la Bucuresti. 

Profesorul Kerry Rowe a primit titlul de Doctor Honoris Causa

Invitatul special al acestui eveniment a fost Profesorul Kerry Rowe de la Queen’s University, Canada care a sustinut doua keynote lectures.

Domnul Profesor Kerry Rowe este o personalitate marcanta a Geotehnicii Mediului si Geosinteticelor, cu nenumarate realizari si recunoasteri la nivel international. 

La propunerea Departamentului de Geotehnica si Fundatii, Senatul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti a aprobat ca domnului Profesor Kerry Rowe sa i se acorde titlul de Doctor Honoris Causa, ceremonie cu care s-a incheiat evenimentul din data de 26 septembrie 2023.

Cine sunt partenerii nostri de incredere?

 • HUESKER este o companie globala de proiectare geotehnica si productie de geosintetice, cunoscuta pentru furnizarea de solutii de sistem de rezistenta pe termen lung si durabilitate imbunatatita. Firma este specializata in furnizarea de solutii de inginerie geotehnica rentabile si opereaza unitati de afaceri in sectoare majore de inginerie, cum ar fi terasamente si fundatii, drumuri si trotuare, ingineria mediului, inginerie hidraulica, industrie si agricultura si minerit.

 • Concrete Canvas ® este o firma din UK, infiintata in anul 2005. Produsele CC fac parte dintr-o clasa revolutionara de materiale noi, inovatoare, numite Geocompozite cu Ciment. CC este un geosintetic flexibil, umplut cu ciment, care ofera un strat subtire si durabil de beton atunci cand este hidratat. De obicei, de 10 ori mai rapid de instalat decat solutiile conventionale din beton; in esenta, este beton la rola.

 • Solmax este lider mondial in solutii de constructii durabile, pentru infrastructura civila si de mediu. Produsele sale de pionierat separa, contin, filtreaza, dreneaza si consolideaza aplicatiile esentiale intr-un mod mai durabil – facand lumea un loc mai bun. Compania a fost fondata in 1981 si a crescut prin achizitia GSE, TenCate si Propex. Acum este cea mai mare companie de geosintetice din lume, imputernicita de peste 2.000 de oameni talentati. Solmax are sediul central in provincia Quebec, Canada, cu filiale si operatiuni pe tot globul.

 • Afitexinov, o companie a grupului AFITEX , este specializata in sectoarele de drenaj, retinere, hidroizolatii si armare a solului. Producator francez de geosintetice din 1992, compania isi desfasoara experienta pe pietele de constructii, lucrari publice, inginerie civila, industria miniera si mediu.

Cu ce va poate ajuta echipa INOVECO?

Activam pe piata materialelor geosintetice inca de la inceputul anilor ‘90. Oferim o gama larga de produse si sisteme speciale, bazate pe tehnologii de ultima ora si fabricate de producatori renumiti pe plan mondial.

 • Geotextile;
 • Geomembrane;
 • Geocelule;
  Geocompozite bentonitice;
 • Geocompozite drenaj;
 • Geocompozite active;
 • Geocompozite cimentoase;
 • Geocompozite pentru armarea asfaltului;
 • Saltele antierozionale;
 • Geogrile monoaxiale, biaxiale și triaxiale;
 • Gabioane de sarma;
 • Gabioane flexibile – ARB;
 • Sisteme de protectie impotriva caderilor
  de roci.

Beneficiile utilizarii materialelor geosintetice includ reducerea substantiala a costurilor si a emisiilor de CO2. De asemenea, prin inlocuirea materialelor de constructie clasice (agregate, argila, beton, otel), se reduce semnificativ si timpul de instalare.

Cereti o oferta personalizata!​