Sistemele Tensar pentru structuri de sprijin si culee de pod

In editia din luna noiembrie a Revistei Constructiilor, a fost publicat un articol despre sistemele Tensar. Acestea au o reputatie dovedita la nivel mondial pentru calitatea in constructia structurilor de sprijin si a culeelor de pod, cu economii de pana la 50% in comparatie cu solutiile traditionale din beton armat. 

Inoveco impreuna cu partenerul sau TENSAR va ofera o varietate larga de solutii economice si atractive (sistemele Tensar) pentru structurile de sprijin. Exista mai multi parametri variabili care trebuie luati in considerare inainte de a lua decizia cu privire la sistemul adecvat care satisface nevoile proiectului dumneavoastra. Alegerea potrivita pentru fiecare proiect poate depinde de:

  • aspecte de ordin estetic;
  • durabilitate (durata de viata);
  • spatiu disponibil pentru constructie (unghi fatada);
  • considerente geotehnice (tip de teren);
  • limitare la un anumit buget.

Oricare ar fi caracteristicile proiectului, contactati-ne cu incredere deoarece noi va putem oferi o structura de sprijin Tensar care se va adapta tuturor cerintelor dumneavoastra.

In prezent, la nivel local, sistemele traditionale pentru proiectele civile majore sunt extrem de costisitoare prin necesitatea instalarii macaralelor in cazul panourilor sau folosirea unui material de umplutura de calitate dar mult mai scump.

Prin contrast, sistemul TW1 este ridicat manual, dar este mult mai rentabil decat sistemele traditionale. De asemenea, este suficient un material de umplere de calitate inferioara, care este mai usor disponibil si mai putin costisitor. Alte avantaje ale sistemului: toleranta la tasari difentiate; optimizarea utilizarii spatiului disponibil; rezistenta foarte buna la incarcarile din seism; posibilitatea utilizarii materialelor granulare locale sau reciclate; presiunea redusa pe reazem; necesita putina intretinere sau deloc; ofera reduceri semnificative ale emisiilor de carbon pe durata executiei, in comparatie cu structurile traditionale.

Articolul complet este disponibil in Revista Constructiilor aici.