Geocompozite de drenaj cu minituburi

Alternativa pentru straturile drenante din pietris

Aceste solutii inovatoare numite geocompozite de drenaj cu minituburi sunt produse compozite realizate din doua sau mai multe materiale geosintetice.

Timp de secole, materialele granulare au fost utilizate pentru a asigura drenajul necesar la lucrarile ingineresti  ce pot duce in anumite cazuri la costuri foarte mari.

In prezent, Inoveco ofera alternative valabile pentru straturile drenante din pietris cu ajutorul geocompozitelor cu minituburi din gama DRAINTUBE.

CARACTERISTICI GEOCOMPOZITE DE DRENAJ CU MINITUBURI

Realizate prin combinarea a doua straturi de geotextile-intertesute si  a unei retele de minituburi  din polipropilena inerte chimic ce asigura o performanta si eficienta din punct de vedere al costurilor, economisirea timpului, optimizarea constructiei, rezistenta si eficienta pe termen lung.

Combinatiile dintre aceste materiale sunt:

  • geotextile + minituburi perforate
  • geotextile + minituburi + geomembrane, etc.

FUNCTII INDEPLINITE DE GEOCOMPOZITELE DRENANTE

Geotextilele, in general, indeplinesc functiile de separare – filtrare, iar minituburile sau miezul drenant  indeplinesc functia de transport.

In vederea alegerii tipului corect de geocompozite de drenaj cu minituburi pentru fiecare proiect in parte, se fac calcule hidraulice pentru determinarea capacitatii de drenare. Aceste calcule iau in considerare caracteristici hidraulice (permeabilitatea la apa/capacitatea de curgere in plan) precum si caracteristici mecanice (diametrul porilor/rezistenta la compresiune).

Indeplinesc functiile de drenaj, protectie si atunci cand sunt combinate cu geomembrane indeplinesc si functia de etansare.

APLICATII GEOCOMPOZITE DE DRENAJ CU MINITUBURI

“Un raspuns la mai multe probleme de drenare pentru depozitele de deseuri”

Cu o capacitate constanta de drenare pe termen lung, geocompozitul de drenaj DRAINTUBE ofera solutii pentru drenarea apei si a levigatului  din depozitele de deseuri. Capacitatile tehnice dovedite ale geocompozitului de drenaj DRAINTUBE  permite inginerilor  sa rezolve probleme de drenare intr-un mod simplu si eficient.

“Pentru drenarea si indepartea presiunii apei din pori din structurile geotehnice”

Datorita provocarilor financiare evidente fata utilizarii a pietrisului sau a nisipului, geocompozitul de drenaj DRAINTUBE poate fi utilizat cu success ca alternativa la terasamente, drumuri sau constructii civile.

Aceste gecompozite de drenaj cu minituburi ajuta la controlul efectelor nocive ale ciclurilor de inghet-dezghet,  reduc traficul pe santier si asigura un timp de instalare rapid si usor.

“Performanta ridicata in fiecare etapa”

Gecompozitul de drenaj DRAINTUBE oferta o solutie de drenare eficienta din punct de vedere al costurilor cat si a capacitatii de drenare pentru cladiri  si terenuri sportive fata de metodele traditionale.

Inoveco pune la dispozitie  pentru dumneavoastra gratuit programul de calcul Lymphea pentru dimensionarea  sistemului de drenaj DRAINTUBE.

Vreti sa aflati mai multe detalii despre geocompozitele drenante cu minituburi?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de mai jos si cereti o oferta personalizata.