Solutiile de stabilizare si protectie Geobrugg

In editia din luna noiembrie a Revistei APDP, a fost publicat un articol despre solutiile de stabilizare si protectie Geobrugg. Siguranta si Fiabilitate este deviza Geobrugg in solutiile de stabilizare a versantilor adiacenti tunelurilor din infrastructura rutiera si feroviara. Datorita extinderii infrastructurii, tot mai multe regiuni sunt dezvoltate si conectate la caile de comunicare existente.

Fie din cauza volumului in crestere al traficului, din motive de protectie impotriva zgomotului sau pentru a usura sarcina pe caile de acces, se construiesc tot mai multe tuneluri feroviare si rutiere. Aceasta tendinta este intarita si de faptul ca metode si materiale de constructie noi, mai economice si mai eficiente si-au gasit drum in constructia de tuneluri. In acelasi mod, inovatiile in afara tunelurilor sau rutelor de transport creeaza oportunitati noi, eficiente si durabile. Stabilizarea portalurilor de tunel si taierile adiacente de panta reprezinta adesea o provocare. Deoarece sustenabilitatea masurilor de constructie este din ce in ce mai critica, se solicita solutii ecologice pentru astfel de lucrari.

Siguranta, eficienta economica si durabilitate: solutiile de stabilizare activa a pantelor tip plase ancorate sunt fixate de roca, cu ancore si placi de ancoraj. Acestea sunt adaptate la parametrii plaselor din sarma de inalta rezistenta pentru a forma un sistem integral. Solutia este aproape invizibila, stabilizeaza panta si, totodata, faciliteaza regenerarea durabila a vegetatiei.

Garantate de specialistii elvetieni, dezvoltate in parteneriat cu mediul academic si agrementate de institute guvernamentale independente conform normativului european EOTA, produsele si sistemele de stabilizare GEOBRUGG AG, disponibile in portofoliul INOVECO, si-au dovedit eficienta in timp exceland in cateva domenii principale de aplicabilitate.