INOVECO anunta receptia lucrarilor pentru inchidere depozit neconform Tecuci

Marti, 13 iunie 2023, a avut loc receptia lucrarilor privind obiectivul de investitii: “Inchidere depozit neconform Tecuci” componenta a proiectului “Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Galati”. La aceasta intalnire au participat reprezentantii beneficiarului si reprezentantii firmei INOVECO, compania care s-a ocupat de executia acestui proiect. 

Principala sursa de poluare din zona Tecuci era depozitul de deseuri neconform (“groapa de gunoi”) de la Rates, ce emana biogaz, emisii si mirosuri urate. In urma lucrarilor de inchidere a depozitului neconform executate de INOVECO, groapa de gunoi a fost ecologizata si impermeabilizata, respectand toate normele legislative de mediu impuse de Uniunea Europeana.

Impactul pozitiv asupra comunitatii este reprezentat de eliminarea mirosurilor neplacute si implicit imbunatatirea calitatii aerului din Tecuci, dar si din zonele limitrofe. De asemenea, prin impermeabilizarea depozitului ecologic, a fost eliminat si riscul poluarii panzei freatice din zona.

Poze INAINTE de inchidere depozit neconform Tecuci, judetul Galati

Poze DUPA inchidere depozit
neconform Tecuci, judetul Galati

Prin inchiderea depozitului de deseuri neconform de la Tecuci, in judetul Galati, INOVECO SRL, cu o expertiza de 30 de ani in managementul deseurilor, si-a atins din nou obiectivul de a incuraja reducerea poluarii prin cresterea calitatii mediului, protejarea naturii fiind unul dintre fundamentele de baza ale companiei.

Obiectivul global al proiectului a fost acela de a realiza infrastructura de deseuri in judetul Galati, astfel incat sistemul nou creat sa asigure indeplinirea tuturor cerintelor legislative in conditii de impact minim asupra mediului si sanatatii populatiei.

Domeniul de aplicare al Contractului a fost asadar constituit de proiectarea si executia inchiderii depozitului neconform Rates – Tecuci, clasa b, care a sistat activitatea in iulie 2017, conform prevederilor HG 349/2005 privind depozitarea deseurilor.

Investitia a fost reprezentata de fonduri europene in valoare de peste 5 milioane de euro.

Beneficiarul acestui proiect a fost Unitatea Administrativ Teritoriala Galati prin Consiliul Judetean Galati, iar elaboratorul proiectului tehnic de executie, inclusiv a detaliilor de executie a fost ISPE PROIECTARE si CONSULTANTA S.A. Antreprenorul care a executat toate lucrarile din cadrul obiectivului de investitii “Inchidere depozit neconform Tecuci” a fost SC INOVECO SRL.

Depozitul neconform de deseuri menajere al municipiului Tecuci avea o suprafata de 169.432 mp si toate lucrarile proiectate, de relocare si inchidere in situ a depozitului de deseuri menajere au fost realizate dupa cum urmeaza:

 • S1 = 105.000 mp – a reprezentat suprafata pe care s-a realizat relocarea si inchiderea tuturor deseurilor aflate pe amplasamentul dat;
 • S2 = 60.000 mp – a reprezentat suprafata care a fost ecologizata, deseurile aflate pe aceasta suprafata au fost indepartate si depuse in corpul inchiderii, aflat in interiorul suprafetei S1;
 • S3 = 4.432 mp – a reprezentat o suprafata reiesita din modificarile cadastrale si care nu a facut obiectul niciunei operatiuni de construire, aceasta fiind o suprafata neutra, dar care din motive tehnice a ramas in suprafata alocata depozitului.

Lucrarile de executie au fost realizate in urmatoarea succesiune:

 • Realizarea lucrarilor de excavare a deseurilor, din exteriorul conturului inchiderii finale, prin impingerea pe amplasamentul sau prin excavarea si transportul acestora, eliberand si curatand totodata terenul din exteriorul limitei proiectului, conform planului de trasare;
 • Transferul si reamenajarea masei de deseuri, din exteriorul conturului inchiderii finale, in pantele si cotele din proiect;
 • Realizarea stratului suport precum si a sistemului de impermeabilizare si de inchidere finala a depozitului neconform de deseuri;
 • Realizarea amenajarii peisagistice, constand in inierbarea stratului acoperirii finale;
 • Realizarea sistemului de captare, transport si neutralizare a gazului de depozit;
 • Realizarea sistemului de colectare, transport si evacuare a apelor pluviale de suprafata;
 • Realizarea sistemului de gestionare a levigatului pe perioada executiei lucrarilor;
 • Realizarea platformelor tehnologice interioare, perimetrale depozitului, pe berma si de acces pe capacul depozitului pentru monitorizarea amplasamentului depozitului de deseuri menajere inchis;
 • Realizarea sistemului de monitorizare post – inchidere, a depozitului de deseuri menajere, constand in puturi de monitorizare a calitatii apei freatice, in marcatori de urmarire a tasarii corpului depozitului inchis si sistem de monitorizare a gazului de depozit;
 • Realizarea sistemului de protectie impotriva inundatiilor al depozitului;
 • Realizarea sistemului de protectie a incintei depozitului de deseuri menajere inchis, pe limita de proprietate;
 • Realizarea sistemului de alimentare cu energie electrica in zona de ardere controlata a gazului.

INOVECO este o companie 100% romaneasca, cu o experienta de 30 de ani in gestionarea eficienta a deseurilor municipale si periculoase. Avem un portofoliu variat de solutii si tehnologii inovatoare pentru protejarea mediului inconjurator.

Executam proiecte mari de infrastructura, centre integrate de gestionare a deseurilor municipale si periculoase, inchideri de depozite de deseuri neconforme, precum si lucrari speciale de constructii. Avem personal calificat, utilaje moderne de constructii si folosim materiale de constructie ecologice.

Alte articole care v-ar putea interesa...