Experienta INOVECO la expozitia AgriPlanta-RomAgroTec 2022

Dupa doi ani de pandemie si distantare sociala, saptamana trecuta am fost bucurosi sa ne revedem sanatosi la AgriPlanta-RomAgroTec 2022. Ca si in anii trecuti, profesionistii din agricultura si-au dat intalnire la Fundulea, judetul Calarasi. Pe suprafata de peste 36 ha, a fost organizata o expozitie in camp cu loturi demonstrative si demonstratii cu masini agricole.

“Din pasiune pentru agricultura” este motto-ul sub care AgriPlanta-RomAgroTec reunește cu succes tot ce este mai important în agricultura românească începând cu primăvara lui 2011.

(Sursa: www.agriplanta.ro) cu

Standul INOVECO la AgriPlanta-RomAgroTec

Ca si la editiile anterioare, echipa INOVECO a venit la targ cu un portofoliu complet de solutii inovatoare pentru agricultura. Atractiile principale au fost echipamentele pentru irigatii. Colegii nostri au oferit informatii detaliate despre modalitatile de functionare, instalare si utilizare ale acestora.

Ce alte solutii au fost prezentate la standul INOVECO pe langa sistemele de irigatii? O gama variata de agrotextile, plase de protectie, europaleti si boxpaletii din plastic, ca ambalaje ideale pentru recoltele de sezon, alaturi de plasele pentru ambalat legume si fructe. 

In plus, au fost prezentate studii de caz de succes din Romania despre impermeabilizarea canalelor de irigatii si a rezervoarelor de apa cu geomembrane. INOVECO este lider pe piata de geosintetice de 30 de ani, oferind asistenta tehnica la proiectare pentru provocarile intampinate de fermieri in domeniul acestora de activitate. 

O alta ramura pe care echipa noastra a adus-o la expozitie in prim-plan este zona instalatiilor de compostare pentru deseuri organice si instalatii de digestie anaeroba. Aceasta parte este extrem de importanta in gestionarea corecta a deseurilor agricole.

Tehnologia cu membrana semipermeabila GoreCover 

Este cea mai performanta tehnologie de compostare din lume, cu peste 150 de instalatii localizate in peste 20 de tari, tratand 10.000 tone de deseuri organice pe zi, 365 zile pe an. Tehnologia ofera o solutie eficienta pentru tratarea durabila a diferitelor tipuri de deseuri organice in cele mai variate conditii climatice cu un control foarte bun al emisiilor si mirosurilor.

Sunt instalatii versatile si usor scalabile, forte usor de utilizat pe toata durata anului. Pot procesa toate tipurile de deseuri biodegradabile enumerate mai sus. Ofera cel mai scazut cost de procesare pe tona de deseu comparativ cu orice alta tehnologie disponibila actualmente pe piata. Datorita performantelor membranei semi-permeabile, procesarea in astfel de instalatii genereaza un nivel foarte scazut de emisii (reducere a emisiilor gazoase de pana la 97% comparativ cu compostarea in brazde deschise).

Solutii complete pentru irigatii din portofoliul INOVECO

In contextul schimbarilor climatice si a perioadelor de seceta prelungite, INOVECO sprijina agricultorii din Romania cu o gama completa de sisteme pentru irigat. Suntem distribuitorul oficial pentru piata romaneasca al grupului italian de producatori IRRIMEC/ OTECH. Acestia sunt un nume de referinta si lider mondial in domeniul echipamentelor pentru irigatii.

Tehnologiile de irigare din portofoliul INOVECO permit reduceri semnificative ale costurilor, sunt adaptate oricaror conditii specifice, usor de instalat si au o durata mare de viata. Astfel, se reduce consumul de apa (picurare, microaspersiune). Se realizeaza valorificarea superioara a apei prin reducerea pierderilor acesteia sau asocieri cu alte lucrari (fertilizare, erbicidare etc.).

Sistemele cu tambur si furtun sunt printre preferintelor fermierilor romani care investesc in instalatii performante de irigat. Acestea sunt instalatii mobile, pe sasiu sau carucior, deplasabile de-a lungul culturilor, in functie de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numara usurinta in operare, gama larga de dimensiuni si faptul ca terenul de irigat nu necesita lucrari de nivelare pentru ca sistemul sa se poata deplasa.

Sistemul de irigatii tip pivot si cel liniar sunt sisteme cu anvergura mare, concepute in vederea automatizarii aplicarii udarilor, cu randament si uniformitate ridicate. Astfel se compenseaza costurile de achizitionare, folosire si intretinere.

Atat sistemul de irigat pivot, cat si cel liniar, permit un control in proportie de 95% a apei aplicate pe suprafata de udat. Se obtin randamente mult imbunatatite prin reducerea fortei de munca cu 70%, diminuarea consumului de apa cu 70% si al celui de substante chimice cu 50%.

Sistem cu tambur si furtun
Motopompa, boxpaleti si agrotextile

Solutii pentru depozitare si plase pentru agricultura la AgriPlanta-RomAgroTec

Depozitarea este extrem de importanta pentru ca roadele toamnei sa rasplateasca pe deplin munca unui agricultor. Perforati sau plini, boxpaletii din plastic sunt realizati din materie prima virgina – o polietilena de inalta densitate (HDPE) non-toxica din punct de vedere alimentar. Garanteaza o durata lunga de viata si rezistenta crescuta impotriva agentilor chimici, a inghetului, caldurii si a radiatiilor UV.

Plasele de protectie cu uz agricol si comercial sunt realizate din polietilena de inalta densitate. Se utilizeaza in aplicatii precum protectia impotriva pasarilor, buruienilor, protectia pomilor sau protectia obiectelor. Membrana pentru protectia paielor este realizata din polipropilena stabilizata UV, rezistenta la apa, dar permeabila la aer. Are rol de protectie impotriva factorilor termici externi.

Despre INOVECO SRL

INOVECO este o companie înființată în 1993 cu un portofoliu variat de produse și servicii inovatoare pentru constructii, agricultura si mediu. Ne implicăm în permanență în protejarea mediului înconjurător motiv pentru care folosim doar materiale si tehnologii cu impact de mediu scazut si instalatii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata.

Preocuparea pentru calitatea produselor si serviciilor oferite de INOVECO este una dintre valorile esentiale ale companiei. Acesta este motivul pentru care am implementat si mentinem un sistem de management integrat care indeplineste cerintelor standardelor SR EN ISO 9001:2015SR EN ISO 14001:2015, SR EN ISO/IEC 27001:2018 si SR ISO 45001:2018.

Alte articole care v-ar putea interesa...