Experienta INOVECO la POLI EnergyFEST 2023

Saptamana trecuta, in perioada 9 – 11 martie 2023, echipa INOVECO a participat in calitate de expozant in cadrul POLI EnergyFEST – un eveniment dedicat energiei viitorului, organizat de Universitatea Politehnica Bucuresti.

Despre POLI EnergyFEST

Aflat la prima editie, EnergyFEST s-a adresat profesioniștilor din domeniul energetic, viitorilor ingineri – elevi și studenți, dar și publicului larg. Timp de 3 zile, participantii au avut acces la cele mai noi tehnologii din domeniul energiei verzi si sustenabilitatii.

Totodata, evenimentul a gazduit o serie de workshopuri, conferinte tematice de interes public si prezentari de companii, oferind participantilor oportunitatea de a participa activ la sesiuni de networking cu experti in industria energiei.

Ce fel de tehnologii au fost prezentate in cadrul evenimentului?

Specialistii din industria energetica au prezentat o gama larga de solutii despre:

 • Instalatii pentru producerea de energie electrica – centrale electrice clasice (termoelectrice, hidroelectrice si nuclearoelectrice);
 • Centrale bazate pe surse de energie regenerabile (fotovoltaice, eoliene, microhidrocentrale, ferme marine);
 • Sisteme de transport, distributie si stocare a energiei;
 • Instalatii de reciclare a deseurilor;
 • Turbine eoliene;
 • Statii de tratare a apelor;
 • Digitalizarea sectorului energetic.

Standul INOVECO din cadrul POLI EnergyFEST 2023

Le multumim organizatorilor si totodata partenerilor nostri de lunga durata din cadrul Universitatii Politehnica pentru aceasta initiativa laudabila de a organiza un eveniment dedicat energiei verzi si sustenabilitatii. Suntem onorati pentru oportunitatea de a fi fost prezenti la prima editie a POLI EnergyFEST si cu siguranta ca vom participa si la editiile viitoare.

Echipa INOVECO la stand alaturi de doamna Diana Robescu, Decan al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti

Ce tehnologii au prezentat la stand colegii nostri?

Echipa INOVECO a fost reprezentata cu succes de specialistii nostri in domeniul energiei, Razvan Popa si Manuel Ioanitescu. Am avut placerea sa ne intalnim la stand cu multi reprezentanti din domeniu, inclusiv doamna Diana Robescu, Decan al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Am ramas placut impresionat de interesul activ al studentilor in descoperirea de informatii noi din sectorul energetic si in mod special, de tehnologiile prezentate la standul INOVECO.

Instalatie de cogenerare a biogazului cu know-how elvetian de la Hofstetter Gastechnik
Instalatie de valorificare a deseurilor biodegradabile folosind tehnologia cu membrana semipermeabila GORE® Cover
 1. Tehnologia de valorificare a deseurilor biodegradabile cu membrana semipermeabila si aerare fortata pozitiva, GORE® Cover – mai multe detalii aici: https://inovecoexpert.ro/tehnologii-si-echipamente-pentru-agricultura-si-mediu%e2%80%8b-2/tehnologia-cu-membrana-semipermeabila/

   

 2. Instalatii de ardere a biogazului si de cogenerare cu know-how elvetian de la Hofstetter Gastechnik – mai multe detalii aici: https://www.hofstetter-gt.ch/

   

 3. Structuri metalice fixe si mobile pentru sisteme cu panouri fotovoltaice – avem un sistem functional deja la sediul INOVECO din Voluntari, care poate fi vizionat oricand pentru a intelege mai bine cum functioneaza un sistem de panouri fotovoltaice.

Cine au fost participantii la EnergyFEST?

INOVECO a participat in calitate de expozant alaturi de alti profesionisti din industria energiei, printre care producatori de energie, operatori de retea, furnizori de energie, producatori de echipamente si sisteme energetice, institutii si autoritati din educatie si de reglementare din domeniu. Impreuna, am incercat sa aducem in atentia publicului o serie de solutii si inovatii energetice care ne pot influenta calitatea vietii in mod direct si cu un impact pozitiv.

Alte articole care v-ar putea interesa...