Din culisele festivităților de deschidere a șantierului CMID Roești

Săptămâna aceasta a avut loc un eveniment foarte important pentru compania INOVECO și anume, începerea lucrărilor de execuție pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor la Roești, în județul Vâlcea. Este un proiect foarte complex și care va avea un impact pozitiv asupra gestionării corecte a deșeurilor la nivel județean, pentru a fi în conformitate cu reglementările Uniunii Europene.

Care sunt membrii echipei INOVECO care sunt implicați în acest proiect?

După cum a menționat și dl. Director Valentin Feodorov în cadrul festivităților de deschidere, s-au reunit colegi de la toate departamentele din cadrul companiei care au o experiență vastă în executarea de proiecte similare. Calitatea lucrărilor din portofoliul INOVECO reprezintă una dintre valorile principale care ne definesc pe noi, ca și firmă. De aceea investim în oameni, pentru că ei sunt resursele noastre cele mai importante și ne asigurăm că avem cei mai buni specialiști din domeniu.

Cum au decurs festivitățile de deschidere pentru șantierul de la Roești?

Am avut parte de o zi însorită, perfectă pentru începerea unui proiect din domeniul construcțiilor. Echipa INOVECO a venit în formulă completă din București și alături de colegii care erau deja prezenți pe site, ne-am ocupat de ultimele pregătiri pentru a fi gata pentru deschiderea oficială a șantierului.

La acest eveniment au fost prezenți cei patru primari ai comunelor din apropiere și mai mulți reprezentanți din partea Consiliului Județean, printre care și dl. Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea. Fiecare dintre aceștia au spus câteva cuvinte despre cât de important este acest proiect pentru locuitorii din zonă (prin crearea a cca. 100 de locuri de muncă), dar și pentru județ. La CMID Roești vor fi tratate deșeurile municipale colectate din zonele centru – est și centru – vest, deservind cca. 49% din populația județului Vâlcea.

Toți cei implicați au muncit din greu pentru ca acest proiect care era în așteptare de 10 ani să devină în sfârșit realitate. De aceea, ziua de 1 august 2022 va rămâne o dată istorică pentru județul Vâlcea.

Unde este amplasat obiectul investiției – CMID Roești?

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Roești va fi amplasat în intravilanul comunei Roești, la est de satul Cueni, pe versantul estic al Dealului Olteanca, la cca. 35 km SV de municipiul Râmnicu Vâlcea. Suprafața totală a amplasamentului CMID Roești este de 206.673 mp. Categoria de folosință a terenului este arabil și pășune.

Accesul către șantier se face prin drumul comunal DC 112 – drum care este deja asfaltat.

Pe amplasament se vor construi: celula 1 a depozitului conform pentru deșeuri, o stație de sortare a deșeurilor reciclabile colectate separat, o stație de tratare mecano-biologică pentru restul deșeurilor și zona administrativă a CMID. 

Vedeți mai multe detalii despre ce presupune această investiție în valoare de aproape 18,5 milioane euro în video-ul de mai jos.