Iridex Group Plastic si GEOBRUGG AG organizeaza seminarul “Masive de Roca si Torenti”

Iridex Group Plastic, furnizor de top in domeniul solutiilor inteligente pentru domenii diverse, precum constructii, salubritate, agricultura s.a.si GEOBRUGG AG, lider mondial in domeniul protectiei impotriva hazardurilor naturale, organizeaza, cu sprijinul Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si al Societatii Române de Geotehnica si Fundatii, seminarul “Masive de Roca si Torenti”, axat pe protectie si monitorizare.

Schimbarile climatice reprezinta probabil cea mai mare provocare cu care se confrunta omenirea de-a lungul existentei sale, ceea ce a dus si la o intensificare a fenomenelor extreme, care si-au demonstrat deja in repetate rânduri potentialul distructiv. Deplasarile rapide ale unor mase de aer, caderile abundente de precipitatii in intervale scurte de timp sau schimbarile bruste si succesive de presiune atmosferica sunt doar câteva din elementele care au inceput deja sa intre in rutina. In acest context, inundatiile sunt tot mai prezente in peisaj, iar deplasarile de teren si desprinderile de roci nu lipsesc nici ele, mai ales pe fondul defrisarilor excesive din unele zone sau al conditiilor neprielnice de relief din altele. Monitorizarea si aplicarea de masuri care sa previna astfel de situatii a devenit asadar critica, iar GEOBRUGG AG este lider mondial in proiectarea si fabricarea de solutii de protectie, sub forma unor plase specializate de siguranta, confectionate din otel de inalta tractiune. Acestea sunt rezultatul a mai multor ani de cercetare si colaborari cu universitati de renume si sunt disponibile in România prin intermediul Iridex Group Plastic. Iar pentru a semnala importanta monitorizarii riscului de aparitie a hazardurilor naturale si modalitatile in care pot fi prevenite efectele devastatoare ale acestora, Iridex Group Plastic si GEOBRUGG AG organizeaza in cadrul Facultatii de Geotehnica un seminar de profil.

“Masive de Roca si Torenti” se desfasoara astazi, 14 noiembrie, incepând cu ora 08:30, in cadrul manifestarilor “70 de ani de invatamânt hidrotehnic superior”, in amfiteatrul “Radu Priscu” din cadrul Facultatii de Hidrotehnica. Cele trei teme principale prezente pe agenda sunt caderile de roci, torentii si monitorizarea prin teledetectie, acestea fiind extinse prin abordarea tuturor elementelor de interes. Profesori, conferentiari si specialisti in domeniu impartasesc astfel cunostintele lor despre evaluarea stabilitatii masivelor de roca, despre viiturile rapide din perspectiva elementelor teoretice si modelarii matematice si despre implementarea solutiilor de teledetectie in monitorizare. Dimensionarea, intretinerea si digitalizarea sistemelor de protectie sunt alte subiecte din agenda evenimentului, precum si multiple studii de caz, ce demonstreaza beneficiile practice ale acestor solutii.

Cu peste 65 ani de experienta in domeniu, GEOBRUGG AG a fost prima companie care a adus pe piata româneasca solutiile tip, folosite pe plan international pentru protectia impotriva caderilor blocurilor de roca, alunecarilor de teren, avalanselor si torentilor. Numeroasele proiecte realizate in România cu ajutorul acestor sisteme dovedeste eficacitatea si performanta lor, iar un bun exemplu in acest sens il reprezinta desfasurarea traficului in siguranta deplina, fara intreruperi, timp de mai bine de un deceniu, pe cele peste 20 de zone care prezentau riscuri, identificate si stabilizate sau protejate cu solutii GEOBRUGG AG de pe Valea Oltului (DN7). Se evidentiaza aici faptul ca GEOBRUGG AG este singurul producator la nivel mondial care are toate sistemele certificate conform testelor la scara de 1:1 in conditii specifice tipului de hazard. Toate aceste solutii si multe altele se regasesc in portofoliul Iridex Group Plastic si sunt astfel disponibile pe piata din România.

Despre GEOBRUGG AG

Compania elvetiana GEOBRUGG AG, cu filiale si parteneri in peste 50 de tari pe toate continentele, functioneaza ca o corporatie independenta in cadrul grupului BRUGG. GEOBRUGG este liderul mondial in dezvoltarea si fabricarea sistemelor de protectie impotriva hazardurilor naturale ce au la baza otelul de inalta rezistenta. Multi ani de experienta si colaborare intensa cu universitatile si institutele de cercetare fac din GEOBRUGG AG un partener de incredere atunci când vine vorba de solutii de protectie si siguranta. Mai multe detalii aflati de la: www.geobrugg.com