Instalatii de producere a energiei folosind biogazul, la nivel industrial

Acest gen de instalatii sunt destinate transformarii in energie electrica si termica a biogazului produs prin fermentarea anaeroba a unei cantitati foarte mari de biomasa. Biomasa folosita ca si material de intrare poate fi: namol de la statiile de epurare, dejectii animaliere, culturi de cereale si plante energetice, deseuri organice menajere. Energia produsa cu ajutorul unor astfel de instalatii incepe de la valoarea de 0,25 MWh energie electrica respectiv 0,29 MWh energie termica si poate ajunge la valori oricat de mari.

Dimensionarea unei instalatii de producere a biogazului din astfel de surse depinde de disponibilul de biomasa existent in jurul instalatiei si de necesarul de energie termica din zona. Instalatiile industriale de producere a biogazului produc, pe langa energie si ingrasaminte organice (sub forma lichida si solida) valorificabile in agricultura.

Instalatiile industriale de producere a biogazului sunt complet automatizate si sunt foarte usor de operat si de intretinut. Ele reprezinta o solutie viabila pentru eliminarea namolurilor provenite de la statiile de epurare a apelor uzate, a deseurilor organice din industria alimentara si a deseurilor organice menajere sau a dejectiilor animaliere.