Plasa stabilizare sol/taluz

Plasa stabilizare sol/taluz se instaleaza pe taluzele cu pante abrupte si pe versanti si are rolul de a preveni eroziunea de suprafata a solului din cauza factorilor agresivi: vantul si ploaia.

Instalata direct pe teren, plasa impiedica, datorita geometriei  speciale, deplasarea solului, formarea de siroaie, contribuind substantial la reducerea fenomenelor erozionale. Pe taluzul protejat cu aceasta plasa se dezvolta un covor vegetal viguros.

Plasa este fabricata din polietilena de inalta densitate, rezistenta la agenti chimici agresivi, la microorganisme, rozatoare, nu rugineste si nu putrezeste. Ochiurile plaselor sunt hexagonale cu latura de 10 mm  iar greutatea poate fi de 300 sau 500 g/m.

Instalarea plaselor nu prezinta nici o dificultate tehnica. La partea superioara, pe coronament si la partea inferioara, la piciorul taluzului, plasele se fixeaza in santuri de 50 cm adancime, prin umplere cu pamant. Plasele se suprapun pe o latime de 5-10 cm si se fixeaza din loc in loc cu agrafe din fier beton care se infig in pamant. Inainte si dupa instalare se recomanda imprastierea pe taluz a unor seminte de sol vegetal. In aceste conditii covorul vegetal va fi mult mai des si mai rezistent.

Specificatii tehnice

  • lungime: 25 m;
  • latime: 1.2 m sau 1 m;
  • greutate: 9 kg sau 7,5 kg;
  • culoare: negru sau verde.