Sisteme de protectie impotriva caderilor de pietre

Avem in portofoliu o gama larga de sisteme de protectie impotriva caderilor de pietre, a avalanselor, a torentilor, sau a controlului erozional. Aceste sisteme sunt confectionate din sarma din otel de inalta rezistenta care ofera protectia sigura a obiectivelor vulnerabile. Cand este vorba de siguranta, nu lasam nimic la voia intamplarii si de aceea ne asiguram ca si partenerii nostri respecta cele mai inalte standarde in siguranta.

Bariere deosebit de economice datorita instalarii simple
Fiind confectionate din sarma de otel de inalta rezistenta si permitand o metoda de instalare exceptional de simpla, aceste produse stabilesc un nou standard in domeniul barierelor de protectie impotriva caderilor de pietre.
 
Barierele GBE, concepute pentru niveluri ale energiei de impact de pana la 3.000 kJ, sunt livrate preasamblate in santier pentru o instalare rapida pe stalpii suport. Toate barierele corespund cerintelor ETAG 027 categoria A – cea mai ridicata categorie din aceast normativ.
Absorbtie maxima de energie combinata cu o deformare minima
Barierele RXE-500 pana la RXE-10000 de protectie impotriva caderilor de pietre isi ocupa locul cuvenit in aplicatii care prezinta riscul desprinderii unor mari blocuri de piatra si al deplasarii acestora cu o forta si o energie semnificative. 
 
Capacitatea de absorbtie permisa este de 10.000 kJ, corespunzand unei greutati de 25 de tone care se deplaseaza cu peste 100 km/h – un record. 
O solutie economica pentru torenti largi, cu sectiune a canalului in forma de U
Barierele noastre flexibile cu plasa inelara sunt capabile sa preia sarcini dinamice si statice mari dezvoltate de torenti granulari sau noroiosi. Fiind supuse testelor de torenti, teste efectuate in conditii similare cu cele reale, barierele si-au dovedit conlucrarea ca sistem unitar. In functie de particularitatile vaii si de cerintele proiectului, oferim doua tipuri de sisteme de bariere impotriva torentilor. Sistemele din seria UX sunt bariere impotriva torentilor concepute pentru torenti largi. Plasa ROCCO® de inalta rezistenta este intinsa intre doi stalpi plasati in albie, in timp ce ancore din cablu spiralat sau capuri flexibile de ancore asigura transmiterea fortei la sol in partile laterale. Acest tip de structura este adecvat pentru deschideri de pana la 25 m si inaltimi de constructie de pana la 6 m.
O solutie economica impotriva torentilor, pentru vai inguste in forma de V
Barierele VX flexibile cu plasa inelara sunt capabile sa preia sarcini dinamice si statice mari dezvoltate de torenti granulari sau noroiosi. Fiind supuse testelor de torenti, teste efectuate in conditii similare cu cele reale, barierele si-au dovedit conlucrarea ca sistem unitar. In functie de particularitatile vaii si de cerintele proiectului, oferim doua tipuri de sisteme de bariere impotriva torentilor. Barierele VX sunt folosite in cazul vailor inguste si sunt ancorate in flancurile albiei folosind ancore din cablu spiralat sau capuri flexibile de ancorare. Acest tip de structura este adecvat pentru deschideri de pana la 15 m si inaltimi de constructie de pana la 6 m.
Monitorizarea sistemelor de la distanta
O singura privire pe tabloul de bord – si veti sti ce se intampla. GUARD este un dispozitiv mic,
instalat pur si simplu pe cablul perimetral al fiecarei bariere de protectie. Este dotat cu o selectie de senzori care transmit date fizice si de mediu pe o retea mobila. Geobrugg GUARD este rezistent la apa cu o durata de viata a bateriei de sapte pana la zece ani, este criptat multiplu si are un sistem de operare independent. Evenimentele sunt inregistrate in mod clar: datele sunt afisate pe un tablou de bord – si permit o multitudine de concluzii esentiale prin corelarea datelor, de ex. trecerea animalelor salbatice (caderea stancilor), datele meteo (aluviuni) sau poluarea aerului (coroziune). Dispozitivul functioneaza pentru fiecare structura de protectie, indiferent de producator. Nu in ultimul rand: mai putine ore de lucru in zona de pericol inseamna mai multa siguranta pentru personalul dumneavoastra.
Stabilizarea si controlul eroziunii pantelor
GREENAX® include o retea tridimensionala din polipropilena pentru controlul eroziunii ce imbraca plasa din sarma din otel de inalta rezistenta. Aceasta compozit integrat si intarit este adecvat pentru controlul temporar si permanent al eroziunii. 
 
Culoarea verde-kaki se integreaza in cele mai multe peisaje. Reteaua tridimensionala de control a eroziunii asigura o protectie imediata impotriva eroziunii, permitand o crestere rapida a vegetatiei.
Protectie durabila a taluzurilor/versantilor

Siguranta, eficienta economica si durabilitate: Plasa TECCO® este realizata din sarma din otel de inalta rezistenta. Poate fi folosita la stabilizarea aproape a oricarui tip de panta, fie ca este vorba de roca sau de pamant. In combinatie cu trei tipuri diferite de placi de ancoraj, plasa TECCO® permite adoptarea unui caroiaj variabil al tijelor de ancoraj, facilitand astfel o instalare mai economica.

Sistemul SPIDER®, realizat dintr-o retea din sarme impletite, fixeaza blocurile instabile, roca
alterata, proeminentele si surplombele. Ambele sisteme ofera flexibilitate maxima la proiectare precum si un raport atractiv pret/performanta in executie.

Structura flexibila de prevenire a avalanselor, realizata din plasa din sarma impletita de inalta rezistenta
Structura flexibila de prevenire a avalanselor, realizata din plase din sarma spiralata de inalta rezistenta (SPIDER® Avalanche), se bazeaza pe normele recunoscute global pentru structuri de aparare in zone de declansare a avalanselor, elaborate de Oficiul Federal Elvetian pentru Mediu (BAFU) si de Institutul Elvetian pentru Cercetarea Zapezii si Avalanselor (SLF).
Protectia spectatorilor, a standurilor si a pistelor

Peretele pentru linia standurilor este in centrul atentiei spectatorilor si reprezentantilor mass-media la cursele de sporturi cu motor, fapt care ii confera o importanta deosebita pentru perceptia calitatii oricarei locatii. Din acest motiv, peretele pentru linia standurilor trebuie sa se prezinte la cele mai inalte standarde, premisa pe care aceasta solutie de pereti pentru linia standurilor o indeplineste pe deplin.

Oferim pereti, garduri si porti pentru linia standurilor care garanteaza o experienta perfecta pentru utilizatori si spectatori. Sistemul unic de pereti pentru linia standurilor este adecvat pentru circuite de curse permanente si stradale pe terenuri plane, asfaltate. Sistemul permite extinderea flexibila a peretelui pentru linia standurilor daca acest lucru este necesar.

Minerit si tuneluri

Pentru lucrari generale de consolidare a terenului pe suprafete mari, MINAX® inlocuieste segmentele din plasa sudata sau din plasa grea rasucita cu ochiuri din otel moale, ca solutie de greutate redusa.

MINAX® este solutia perfecta pentru profilurile de tunel intens solicitate, care prezinta riscul strivirii si craparii stancii, ca inlocuitori sau extinderi pentru betonul torcretat, betonul armat cu fibre sau plasa combinata cu cablu.

Vreti sa aflati mai multe detalii despre sisteme de protectie
impotriva caderilor de pietre?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de mai jos si cereti o oferta personalizata.