Iridex Group Plastic anunta construirea unui Centru de management integrat al deseurilor in judetul Galati

Iridex Group Plastic anunta semnarea contractului privind construirea Centrului de management Integrat al deseurilor Valea Marului si Statia de sortare Valea Marului, componente ale proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Galati”. Proiectul va fi derulat de Consiliul Judetean Galati, iar perioada de realizare se estimeaza a fi in jur de 16 luni.

Investitia reprezinta proiectarea si construirea statiei de sortare si a depozitului din cadrul Centrului de management Integrat al deseurilor Valea Marului, judetul Galati. Capacitatea dimensionata a statiei de sortare din cadrul investitiei este de 6000 tone/an sau 19 tone/zi si va deservi la tratarea deseurilor reciclabile colectate separat (deseuri de hârtie, carton, plastic si metal) si stocarea deseurilor de sticla ce vor fi preluate direct de catre reciclatori. Depozitul de deseuri de la Valea Marului va deservi tot judetul Galati, cu exceptia Municipiului Galati. Suprafata depozitului este de 8,5 ha, iar suprafata totala aferenta pentru intreaga perioada de functionare este de 15 ha cu un volumul inmagazinat de 1.000.000 mc. Solutia de proiectare a depozitului este data de configuratia terenului natural precum si din considerentele de limitare a volumelor ocupate de digurile perimetrale.

Scopul investitiei este de a recupera materialele reciclabile cum ar fi hârtia, sticla, plasticul si metalele cu un grad ridicat de curatenie. Deseurile livrate vor fi colectate din gospodarii, companii comerciale care produc deseuri asmilate deseurilor solide municipale precum si deseuri comerciale si industriale de la companii. Mai mult, la nivel local se va ridica nivelul de trai atât prin crearea unor locuri noi de munca cât si prin modernizarea infrastructurii si atragerea de noi investitori. Un alt beneficiu al realizarii proiectului este dat de amplasamentul in afara localitatii ceea ce elimina mirosurile neplacute si determinacresterea calitatii vietii locuitorilor.

Prin construirea Centrului de management integrat al deseurilor in judetul Galati, Iridex Group Plastic, cu o expertiza de peste 25 de ani in managementul deseurilor isi va atinge scopul de a incuraja reducerea poluarii prin cresterea calitatii mediului, protejarea naturii fiind unul dintre fundamentele de baza ale companiei.