Eurocontainere din polietilena

Recipientele din polietilena cu capac plat sau semirotund sunt destinate colectarii selective a deseurilor reciclabile (hartie, sticla, PET, metal), precum si colectarii deseurilor organice / mixte.

Sunt fabricate din polietilena de inalta densitate (HDPE), pura, prin sistem de injectie, rezistenta la coroziune, substante chimice, radiatii ultraviolete si sunt conforme cu DIN-EN 840-2 / -5 / -6.

Recipientele au armaturi speciale pe partile laterale ale caroseriei, in conformitate cu standardul EN840-2. Acest detaliu asigura compatibilitatea si securitatea optima a containerului atunci cand se utilizeaza sistemul de ridicare a axului si furcii.

Recipientele sunt prevazute la baza cu un sistem de scurgere a apei cu dop de scurgere, care, combinat cu suprafetele netede ale recipientului asigura o igiena foarte buna. Curatarea apei de ploaie sau a recipientelor poate fi usor drenata.

Este interzisa incinerarea deseurilor depozitate in cosul european, depozitarea cenusii sau a materialelor inflamabile, depozitarea deseurilor periculoase (lichide reciclabile, uleiuri, grasimi sau reziduuri corozive).

Diametrul rotilor este de 200 mm. Toate rotile se rotesc 360 °, doua dintre cele patru roti sunt echipate cu dispozitive de franare actionate cu piciorul.

Eurocontainere metalice

Recipientele metalice cu capac plat sau semirotund pentru colectarea deseurilor sunt fabricate din otel zincat la cald, cu grosimea tablei de cel putin 1,5 mm, in conformitate cu standardul european EN 840-1. Galvanizarea se face conform DIN 50976, iar grosimea stratului de zinc este de aproximativ 0,05 mm. Greutatea proprie a containerului este de 132 Kg, iar capacitatea de incarcare este de 440 Kg. Acestea sunt prevazute cu o gaura de scurgere cu un diametru de 2,6 cm. Toate componentele containerului sunt zincate la cald.

Corpul containerului este sub forma unui trunchi de piramida si este prevazut cu armaturi speciale pentru descarcare. Pentru o mai buna manipulare a containerului, acesta este prevazut cu manere laterale pe toate partile containerului. Containerele sunt prevazute cu 4 roti din otel, cu banda de cauciuc, dintre care 2 cu frana. Rotile pot fi rotite 360 ​​°.

Capacul recipientului este metalic, semirotund, pliabil, prevazut cu o banda de cauciuc in fata; banda de cauciuc are rolul de a asigura etansarea recipientului astfel incat sa opreasca emisiile si mirosul din interior. Este prevazut cu un mecanism pentru deschiderea capacului pe jumatate. De asemenea, este echipat cu un maner pentru manipularea capacului. Bratele care tin capacul recipientului sunt fixate in suruburi pentru o siguranta mai mare si o inlocuire usoara in caz de deteriorare. Acestea sunt concepute pentru a asigura o manipulare usoara si pentru a readuce capacul in pozitia sa initiala. Grosimea foii utilizate la fabricarea bratului este de 2,5 mm.

Eurocontainerele au 12 luni garantie.

Specificatii:

-Lungime: 1370 mm;

-Latime: 970 mm sau 1060 mm;

-Inaltime: 1450 mm sau 1430 mm;

-Capacitate: 1100 l.