Plugurile MOSOR PK sunt pluguri extrem de elastice cu o gama larga de aplicatii, de la drumuri deschise pana la strazile inguste ale orasului. Sistemul de legaturi elastice din poliuretan al aripilor si grinzilor plusei permite o ajustare foarte buna la suprafata drumului si o buna deszapezire.

Plugul este destinat functionarii pe drumuri cu un numar mare de obstacole, arbori, gauri, lovituri de viteza si terminatii de bordura.

Conexiunile elastice dintre aripile si fasciculul plusei reduc semnificativ vibratiile in timpul lucrului si permit o functionare mai linistita.

Plugurile MOSOR PK pot fi montate pe tractoare, camioane si vehicule Unimog, ceea ce face ca acest plug sa fie solutia universala pentru drumurile deschise, precum si pentru zonele urbane si rurale.

Plugul MOSOR PK

Plugul VITER

VITER este un plug puternic si puternic pentru zapada conceput pentru curatarea cantitatilor mari de zapada pe autostrazi si drumuri in special.

Este disponibil in latimi de la 3 la 4,5 metri. Special conceput pentru functionarea pe drumuri deschise, autostrazi si zone cu o cantitate mare de zapada. Inaltimea standard a aripilor VITER este de 1200 mm, in timp ce aripile laterale de pe ambele parti sunt ridicate cu 140 mm.

Sunt disponibile versiuni cu aripi laterale drepte sau aripa laterala dreapta ridicata, in acest caz, VITER devine un plug pentru zapada, atat pentru zonele urbane, cat si pentru cele rurale.

Plugul MSP este destinat pentru intretinerea diferitelor suprafete si pentru curatarea diferitelor tipuri de zapada. Se caracterizeaza prin combinarea unei structuri de grila de otel si in special a unei suprafete ferme aripii de polietilena, ceea ce atinge un raport optim intre greutatea si robustetea plugului.

Proiectarea speciala a mecanismului de razuire dublu rotativ permite reglarea simpla a plugului MSP la conditiile de drum.

Al doilea rand de razuitoare poate fi ridicat sau coborat hidraulic conform cerintelor, astfel incat plugul MSP poate fi configurat pentru curatarea zapezii impachetate sau topite.

Plugul pentru zapada MSP este disponibil in doua versiuni: standard si mai usor (MSP L).

Plugul MSP

Plugul KALNIK XL

KALNIK XL este un plug robust destinat intretinerii drumurilor largi si deschise. Este proiectat pentru curatarea zapezii adanci si poate fi ajustat la cerintele diferitelor latimi de arat.

Dimensiunile sale variabile, implementate prin deschiderea si inchiderea aripii din stanga, permit schimbarea simpla a latimii plugului de la 4 la 5 metri si aratarea cu ambele latimi. Acest lucru permite utilizatorului sa se adapteze la diferite profiluri de autostrazi si drumuri de acces.

Pentru o eficienta maxima de curatare a zapezii pe autostrazi, KALNIK XL trebuie utilizat in combinatie cu plugul BSP lateral intr-o configuratie de plug a esalonului.

 

Componenta:

 • plug cu cinci segmente cu suspensie individuala a fiecarei aripi;
 • aripa stanga este o aripa pliabila;
 • cadru puternic de zapada, foarte rezistent la torsiune si indoire;
 • sistem automat pentru trecerea peste obstacole;
 • parghiile metalice cu maneci din poliamida pentru reducerea zgomotului si a vibratiilor;
 • arcurile cu aripi pretensionate permit o curatare agresiva;
 • extensie laterala laterala – partea stanga;
 • panou de control electric care permite conectarea si controlul plugului cu un sistem hidraulic standard conform EN 15431.

Plugul lateral de zapada BSP este destinat indepartarii rapide si eficiente a zapezii de pe autostrazi. Un vehicul cu un plug construit in fata si in lateral realizeaza o latime totala mai mare de zapada de curatare, ceea ce creste eficienta in timpul fiecarui pasaj.

Plugul este montat pe partea dreapta a vehiculului prin fixarea pe placa de montaj laterala. Atasamentul si plugul sunt proiectate astfel incat sa transfere incarcarea la curatarea zapezii pe sasiul vehiculului, fara riscul de deteriorare si deformare.

Pentru o eficienta maxima de curatare a zapezii pe autostrazi, BSP trebuie utilizat in combinatie cu plugul KALNIK XL din fata, intr-o configuratie de plug a esalonului.

Plugul BSP

Componenta:

 • plugul monosegmentar;
 • mecanism de rotatie a racletei pentru trecerea peste obstacole;
 • sistem de montare compatibil cu placa laterala a vehiculului;
 • sistem hidraulic pentru ridicarea, coborarea si rotirea plugului de zapada in pozitia de operare la unghiul de 45 °.

Plugul BILO

Fiind plugul cel mai mic din gama de produse, plugul BILO cu dimensiuni compacte este folosit pe vehicule mai mici si mai usoare, ceea ce implica o manevrare usoara in spatii inguste. Proiectat ca un plug cu un singur segment, este ideal pentru indepartarea zapezii la distante mici.

BILO este echipat cu un mecanism cu tripla securitate – raclele pivotante permit trecerea simpla peste obstacole, elementele de sustinere sub forma de roti impiedica depunerea plugului, in timp ce sistemul hidraulic devine activat atunci cand plugul trebuie ridicat din cauza intampinarii unor obstacole mari.

Componenta:

 • plug monosegment;
 • jugul de montare pentru montarea in trei puncte pe manetele tractorului frontal hidraulic din categoria 1N / 1;
 • suport pentru roata;
 • cilindri hidraulici pentru rotirea plugului la stanga sau la dreapta;
 • picior de sprijin;
 • bare de protectie laterale fixate cu piulite si suruburi;
 • fara lame.

Plugurile VERTUS sunt destinate unei game largi de aplicatii datorita geometriei variabile a aripii care permite mai multe configuratii diferite de plug.

In pozitie diagonala, plugul indeparteaza zapada in partea stanga sau dreapta, pozitia „A” este utilizata pentru prima trecere prin zapada adanca si pentru curatarea trecerilor inguste, in timp ce pozitia „V” este destinata colectarii zapezii fara indepartarea laterala.

Geometria variabila a plugurilor VERTUS le face potrivite pentru indeplinirea mai multor sarcini diferite de servicii de iarna, de la un plug pentru realizarea pasajelor pana la un plug pentru colectarea zapezii.

Plugul este destinat in primul rand pentru orasele cu strazi inguste, in mare parte acoperite cu vehicule parcate, unde geometria variabila si adaptabilitatea la latimea zonei care este curatata sunt folosite la maxim.

Plugul VERTUS

Vreti sa aflati mai multe detalii despre plugurile pentru indepartarea zapezii?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de contact de mai jos si cereti o oferta personalizata.