Reabilitarea si extinderea conductelor de aductiune, retelelor de distributie si retelelor de canalizare din Caransebes si Baile Herculane

 1. Introducere:  

Contractul face referire la extinderea conductelor de aductiune, retelelor de distributie si retelelor de canalizare din localitatea Caransebes si face parte din Asistenta tehnica pentru managementul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Caras Severin”.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Asigurarea conformarii cu legislatia nationala si europeana in perioada de tranzitie convenita intre Romania si UE in sectorul mediului;
 • Asigurarea utilizarii optime a fondurilor de coeziune ale Uniunii Europene.
 1. Descrierea succinta a contractului:
 • Amplasarea lucrarilor pe reteaua de alimentare cu apa:

Lucrarile pe reteaua de alimentare cu apa s-au executat conform urmatorilor indicatori fizici:

  • Rezervor de inmagazinare apa V=5000 mc, acest volum de apa se va asigura cu ajutorul a doua rezervoare, fiecare cu o capacitate de 2500 mc.
  • Reabilitarea retelei de alimentare cu apa pe o lungime de 6,1 km. Ca lucrari complementare s-au prevazut: 23 de hidranti supraterani, 232 de bransamente, conectarea la retea a 489 de bransamente existente, 45 de camine de vane si 1 robinet ingropat. S-a executat din conducte de polietilena de inalta densitate PEID, PE80, PN10 pentru diameter mai mici de 110 mm, si PEID, PE100 si PN10 pentru diameter mai mari de 110 mm.
  • Extinderea retelei de alimentare cu apa pe o lungime de 6,9 km. Ca si lucrari complementare s-au prevazut: 381 de bransamente, conectarea la retea a 23 de bransamente existente, 68 de camine de vane si 4 robineti ingropati. Se va executa din conducte de polietilena de inalta densitate PE100, PN10, cu diametrul De 110 mm.

Amplasarea lucrarilor pe retea de alimentare cu apa s-a facut pe un total de 42 de strazi. 

 • Amplasarea lucrarilor pe reteaua de canalizare:

Lucrarile pe reteaua de canalizare sunt caracterizate prin urmatorii indicatori fizici:

  • Reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime de 12,1 km, prevazuta cu urmatoarele lucrari complementare: 192 de racorduri, 300 de camine de vane. S-au prevazut tuburi din PVC SN8, cu diameter cuprinse intr Dn 250 mm si Dn 500 mm, respectiv PAFSIN cu diameter curpinse intre Dn 600 mm si Dn 1000 mm. Pentru diametrul Dn 1200 mm s-au prevazut tuburi ceramicecu rezistenta ridicata la strivire, cu lungimea de 2 m.
  • Extinderea retelei de canalizare pe o lungime de 20,1 km, cu urmatoarele lucrari complementare: 1.326 de racorduri, 473 de camine de vane. Reteaua s-a executat cu tuburi din PVC SN8, cu diametrul cuprins intre 250-315 mm.
  • Statii de pompare ape uzate 4 bucati

Amplasarea lucrarilor pe reteaua de canalizare s-a facut pe un total de 97 de strazi.