Extindere depozit ecologic Celula 2 Targu Jiu, judetul Gorj.

Descrierea lucrarilor:

 • Constructia extinderii celulei 2 de depozitare a deseurilor municipal cu o suprafata utila de 37380 mp
 • Constructia unui bazin suplimentar de colectare levigat, cu un volum util de 900 mc
 • Executia unor lucrari de protective si aparare impotriva eroziunii de suprafata a alunecarilor de teren superficiale de pe latura Vestica a noii celule.

Extinderea celulei 2 a depozitului (compartimentul 2):

Sistemul de impermeabilizare al compartimentului care a fost aplicat atat la baza celulei cat si pe taluzurile interioare, este compus din urmatoarele:

  • Geocompozit bentonitic
  • Geomembrane din HDPE rugoasa pe ambele fete cu grosimea de 2 mm
  • Geotextile de protectie cu masa de 1200 g/mp
  • Strat drenant din pietris sort 16-32 mm, cu grosimea de 50 cm
  • Geotextile de separatie cu masa de 200 gr/mp

Celula a fost prevazuta cu un sistem de colectare si drenaj al levigatului, printr-o retea de conducte de PEHD De 250 mm, pozate in prisme de balast la baza celulei. Intre celula 1 existenta si compartimentul 2 nou, s-a realizat un dig de compartimentare, din material local, etansat cu geomembrane PEHD de 2 mm, in continuarea etansarii de baza a celulei 1. 

Bazin de colectare levigat:

Datorita necesitatilor tehnologice de colectare controlata si temporizata a levigatului produs de celulele de depozitare, in completarea bazinului existent de levigat s-a propus realizarea unui bazin suplimentar de levigat cu capacitate de V util de 900 mc, care permite colectarea si stocarea de scurta durata a levigatului.

Bazinul nou a fost realizat similar cu bazinul existent. Adica semi-ingropat, din beton, acoperit cu o structura metalica usoara cu acoperis din tabla simpla.  

Lucrari de aparare impotriva alunecarilor de teren pe latura vestica:

In conformitate cu recomandarile studiului geotehnic, pe latura vestica a compartimentului 2 nou construit se impun unele masuri constructive de aparare impotriva alunecarilor de teren de suprafata. Astfel, s-a realizat un zid de gabioane umplute cu piatra incastrat in teren, care permite drenarea si stabilizarea versantului, concomitent cu protectia lucrarilor nou construite impotriva eroziunii de suprafata.

Lucrari din cadrul proiectului:

Gard: pe latura de Sud, depozitul propus este delimitat de gard cu inaltimea de 2m executat din panouri bordurate montate pe stalpi metalici. Stalpii se vor executa din teava patrata 50x50x5m zincate si se vor ancora cu praznuri in fundatii pe o adancime de 40cm. Fundatiile vor avea dimensiunile de 40x40cm si adancimea de 80cm. Panourile vor fi sarma bordurata galvanizata cu grosimea de 4.4mm.

Amenajari pentru protectia depozitului:

 • Zid de sprijin din gabioane – 170,00 ml, realizat din radier de beton armat C16/20 peste care s-au asezat gabioanele. In spatele gabioanelor s-a executat un dren din zidarie uscata din bolovani.
 • Rigola din beton – 220,00 ml, executata din beton C20/25 cu grosimea de 10 cm, asezat pe strat de nisip de 5 cm grosime.