

Construire locuinte colective S+P+2E+M, imprejmuire si utilitati -2017 – BUCURESTI Str. Floare Rosie nr. 34, sector 6
Imobil locuinte colective cu parcaj subteran.
- Suprafata construita (cu terase): 166,93 mp
- Suprafata desfasurata (fara terase): 605,75 mp
- Suprafata subsol (fara terase): 263,53 mp
- Suprafata utila (fara terase): 747,12
- Suprafata terase: 216,2 mp
- Suprafata spatii verzi: 78,12 m
Constructia este compusa din 12 unitati locative de 5 tipuri (1 – 3 camere).
Functiunea principala de locuire a constructiei este completata cu functiuni complementare (parcaje, spatii de depozitare), zonarea pe niveluri fiind urmatoarea:
• Subsol: parcari, spatiu tehnic – boxe
• Parter: casa scarii, hol de intrare, 2 apartamente
• Etaj 1: 4 apartamente
• Etaj 2: 4 apartamente
• Mansarda: 2 apartamente
Sistemul structural consta dintr-o structura pe cadre din B.A./zidarie portanta, cu stalpi, grinzi si plansee din beton armat; fundatia este de tip radier general la nivelul subsolului
Inchideri si compartimentari:
- Inchideri din zidarie de caramida 25 cm;
- Peretii de compartimentare sunt construiti din caramida cu goluri cu grosimea de 25 cm si 11,5 cm.
Accesul in subsol se face printr-o scara inchisa atat la nivelul parterului, cat si la nivelul subsolului, prin sas tampon, ventilat in suprapresiune, si lobby lift. Desfumarea parcajului se face mecanic, cu un debit de 900 mc/auto*ora. Parcajul este dotat cu hidranti interiori. Constructia va dispune si de hidranti exteriori avizati de ApaNova. Sistemul de acoperire a fost conceput ca sarpanta pe scaune din lemn, intr-o apa, invelitoarea fiind acoperita cu tigla de tabla.
Protectia termica:
– Placa B.A. de la nivelul parterului (peste subsol) a fost placata la intrados cu vata minerala 10 cm, iar placile peste etajul 2 (pe zona de contact cu exteriorul) sunt protejate la partea superioara cu un strat de polistiren expandat de 10 cm.
– In zona subsolului, pe peretii catre exteriorul constructiei, s-a aplicat termoizolatie din polistiren extrudat 10 cm pe verticala, avand si rol de protejare a hidroizolatiei.
– Peretii de inchidere au fost tratati prin placare la exterior cu termosistem cu polistiren expandat /vata minerala – 8/10 cm, inchis cu masa de spaclu pe plasa de fibra de sticla.
– La sarpanta, in scopul termoizolarii, s-au montat saltele de vata minerala de 20 cm intre elementele structurale.
Finisaje exterioare:
– Soclul a fost placat cu polistiren extrudat cu riflaj pe strat de hidroizolatie pensulabila, acoperit cu tencuiala decorativa hidrofuga cu agregat de 1,5 mm.
– Peretii sunt finisati cu strat de tencuiala hidrofuga cu agregat de 1,5 mm alb si gri.
– Partea de tamplarii a presupus montarea de usi si ferestre din PVC cu geam termopan, prevazute cu ruperea puntii termice.
– Invelitoarea este realizata din tigla de tabla si accesorii (pazii, coama). Preluarea apelor pluviale se realizeaza la exterior prin jgheaburi si burlane Ø 10 cm din tabla prevopsita.
Finisaje interioare:
– Pardoseli: parchet triplu-strat in incaperile de locuit si placi ceramice pentru bucatarie, bai, grupuri sanitare si holuri;
– Pereti: zugraveala lavabila si placaj de faianta pana la h 2,10 m pentru grupurile sanitare, bai si bucatarie;
– Tavane: zugraveala lavabila pe placaje de gips carton;
– Tamplarii: tamplarie lemn (usi din placi celulare/lemn masiv).
Instalatii aferente constructiilor:
– Pentru incalzirea spatiilor interioare s-au montat centrale termice murale proprii cu tiraj fortat – amplasate in bucatarii si beneficiind de suprafata de explozie cf. P-118/1999.
– Imobilul este racordat la toate utilitatile publice:apa, curent, canalizare si gaze