Sistemul Tensar TW1

Structuri de sprijin din pamant armat cu geogrile uniaxiale extrudate

Primul material de constructii pe care omenirea l-a avut la indemana a fost pamantul, cu ajutorul caruia a realizat constructii indraznete dar limitate ca dimensiuni si performante.

Odata cu trecerea timpului, structurile de sprijin au fost imbunatatite constant, de la simple armari cu paie,lemn, zidarie, caramida, beton simplu pana la structuri complexe din beton armat sau pamanturi armate cu geosintetice.

Sistemul Tensar TW1  infrunta orice provocare in-situ prin combinarea integritatii structurale cu functionalitatea si estetica. Alcatuit din blocuri speciale modulare TW1 combinat cu geogrile uniaxiale din polietilena de inalta densitate (HDPE) si conectori speciali atasati in blocurile modulare, permite  extinderea pe orizontala a geogrilei uniaxiale pentru armarea si consolidarea pamantului, transformand astfel intreaga structura intr-o masa solida de tip monolit.

In prezent,  la nivel local sistemele traditionale pentru proiectele civile majore sunt extrem de costisitoare prin necesitatea instalarii macaralelor in cazul panourilor sau folosirea unui material de umplutura de inalta calitate mult mai scump.

Prin contrast, sistemul TW1 este ridicat manual  dar este mult mai rentabil decat sistemele traditionale. De asemenea, este suficient un material de umplere de calitate inferioara, care este mai usor disponibil si mai putin costisitor.

Sistemul TW1 poate sa fie construit  cu inaltimi de pana la 20 m la o panta de 860, ceea ce permite construirea structurilor de sprijin pe autostrazi, cai ferate sau terasament unde spatiul poate fi  limitat. Conexiunea eficienta dintre fatada si geogrile prezinta o caracteristica speciala care nu necesita costuri de intretinere.Blocurile modulare TW1 nu necesita mortare pentru fixare, iar geometria  acestuia permite realizarea curbelor si a unghiurilor, inclusiv colturile de 900 la structurile de sprijin; de asemenea,  blocul modular TW1 fiind solid, scade pierderile accidentale prin manipulare, lucru des intalnit in alte blocuri modulare traditionale sau panouri din beton.

Sistemul TW1  a fost dezvoltat pentru a oferi  inginerilor, arhitectilor si constructorilor un pachet atractiv si economic in cadrul structurilor de sprijin din pamant armat.