Geomembrane

Solutii ideale pentru etansare

Societatea noastra comercializeaza o gama variata de geomembrane. Acestea sunt produse polimerice plane, subtiri, utilizate pentru etansare (impermeabilizare), in contact cu pamanturi sau alte materiale. Geomembranele pot fi produse din PEHD, LLDPE, PP, etc., si pot avea suprafata lisa, rugoasa sau cu crampoane.

Culoarea predominanta a geomembranelor este negru dar, in functie de proiect si zona unde acestea sunt instalate, pot avea culoarea alb, bej nisipiu, albastru sau verde. Pentru proiecte speciale, exista geomembrana conductiva care permite detectia eventualelor defecte prin metode electrice. Acest lucru este posibil datorita unui strat cu proprietati conductive care este integrat in folie.

GAMA VARIATA DE GEOMEMBRANE

Geomembrane din polietilena de inalta densitate (PEID)

Au rezistente chimice excelente la factorii de mediu si la temperaturi inalte . Contin aproximativ 97,5 % polietilena de inalta densitate, 2,5 % negru de fum. Se comercializeaza intr-o gama variata de grosimi (0,3 mm ÷ 5 mm), sunt inerte din punct de vedere chimic, nefiind toxice sau poluante. Nu prezinta pericol pentru mediu sau sanatatea oamenilor. De asemenea, au rezistenta remarcabila la radiatiile UV si pot fi instalate in conditii diverse. Geomembranele rugoase au proprietati de frecare exceptionale care permit instalarea pe taluzuri in conditii de siguranta.

Geomembrane cu crampoane

Au fost proiectate pentru protectia structurilor din beton. Sunt special realizate pentru preluarea optima a distributiei fortelor, mai ales la schimbarea temperaturii sau aparitiei presiunii apei. Se instaleaza pe cofraj, inainte de turnarea betonului, crampoanele ramanand fixate in betonul intarit dupa decofrare. Sunt disponibile in doua culori standard: negru  – se utilizeaza in cazul expunerii solare si gri- pentru lucrari care nu au expunere la soare.

Geomembranele conductive

Sunt geomembrane speciale realizate din mai multe straturi. Ele pot avea suprafete lise sau rugoase si pot avea pe una din parti un strat subtire de culoare alba care reflecta lumina reducand astfel acumularea de caldura in zonele cu un grad ridicat de expunere la soare. Acest strat este si electroconductiv.

Geomembrane din PE folosite pentru hidroizolarea tunelurilor 

Aceste geomembrane sunt alcatuite dintr-un strat central negru si 2 straturi exterioare de culoare alba. Sunt disponibile in 2 grade de rezistenta la foc: B1 si B2.

Geomembrane din polietilena de joasa densitate (LDPE/LLDPE)

Sunt membrane foarte flexibile, avand suprafete lise sau rugoase. Se comercializeaza intr-o gama variata de grosimi (0,5 mm ÷ 2,5 mm), sunt inerte din punct de vedere chimic, nefiind toxice sau poluante. Nu prezinta pericol pentru mediu sau sanatatea oamenilor. Caracteristicile lor speciale le fac foarte potrivite pentru orice aplicatie in care elongatia sau strapungerea sunt critice.

 

Geomembranele din polietilena de joasa densitate contin aproximativ 97,5 % polietilena de joasa densitate, 2,5 % negru de fum, urme de antioxidanti si stabilizatori de caldura.  Geomembranele cu fete rugoase pot fi folosite si pe pante abrupte unde se cer caracteristici de frecare ridicate. Sunt recomandate in situatiile unde apar tasari diferentiate si sunt necesare valori mari ale unghiurilor de frecare  intre straturi.

APLICATII ALE GEOMEMBRANELOR

Geomembranele sunt utilizate cu succes la:    

  • impermeabilizarea bazinelor de stocare, tratare si epurare a apelor reziduale;
  • impermeabilizarea acumularilor de apa, lacuri artificiale, helestee;
  • protectia elementelor de constructii din beton subterane sau supraterane contra umiditatii pamantului, a apelor cu si fara presiune hidrostatica;
  • impermeabilizarea depozitelor de deseuri industriale, agricole si menajere;
  • impermeabilizarea canalelor, tunelelor, barajelor de pamant;
  • protectia constructiilor metalice din industria petrochimica;
  • constructii hidrotehnice si de gospodarire a apelor;
  • constructii pentru imbunatatiri funciare;
  • statii de benzina, etc.

Vreti sa aflati mai multe detalii despre geomembrane?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de contact de mai jos si cereti o oferta personalizata.