Geomembrana  conductiva  HDPE

Geomembrana  conductiva  HDPE „Leak Location” de culoare alba este o geomembrana HDPE patentata la testarea cu scânteie. Aceata proprietate s-a obtinut prin aplicarea unui strat subtire (aproximativ 0,075 mm) de negru de fum pe o fata a foii desfasurate, aceasta fata devenind conductiva dpdv. electric. Acest strat conductor face parte din grosimea totală de 2 mm, restul fiind un strat primar stabilizat de negru de fum, de înalta densitate (HDPE). Aceasta geomembrana poate fi usor testata pentru depistarea deteriorarilor ulterioare instalarii, acest lucru realizandu-se cu echipamente capabile sa efectueze teste cu scanteie în câmp folosindu-se de conductivitatea electrica a fetei de culoare alba a geomembranei (suprafata conductiva a geomembranei fiind de culoare alba). Avantajul culorii albe este ca in cazul bazinelor si canalelor se reduce foarte mult evaporarea apei, in comparatie cu geomembrana standard de culoare neagra care se incalzeste excesiv, producand bineinteles o evaporare accelerata a apei. De asemenea mentenanta geomembranei se poate face foarte usor descoperind in timp util orice deteriorare a acesteia cu ajutorul testarii cu scanteie, prevenind pierderile de apa.

Geomembrana conductiva  HDPE „Leak Location” de culoare alba, este realizata cu cele mai bune materii prime pentru a permite o elasticitate exceptionala, rezistenta la fisuri, la solicitarile de mediu si o performanta excelenta de alungire multiaxiala. Deasemenea sunt concepute pentru a fi rezistente împotriva temperaturilor extreme si conditiilor dure de exploatare, oferind protectie împotriva deseurilor periculoase precum si altor substante chimice.

În timp ce exista mai multe metode pentru a detecta scurgerile accidentale, cercetarea a aratat ca cele mai eficiente metode sunt cele pe baza de electricitate

Liner Integrity (ELI), care utilizeaza un curent electric care ruleaza prin doua straturi conductive, separate printr-o bariera ne-conductiva. Metoda de testare cu scânteie este utilizata în aplicatiile expuse si poate fi efectuata oricând în timpul instalarii sau dupa instalare. Aceasta metoda este capabila sa detecteze chiar si cele mai mici gauri si se poate efectua mult mai rapid si mai bine decât orice alta metoda.

Metoda Dipol este utilizata odata ce stratul de acoperire este acoperit cu apa sau sol. Acest test este esential pentru detectarea eficienta a scurgerilor deoarece majoritatea daunele apar atunci când materialul de acoperire este asezat pe geomembrana. Odata ce geomembrana este acoperita, nu se mai poate efectua testul Spark.