Geomembrana conductiva HDPE

Elasticitate exceptionala

Geomembrana conductiva  HDPE „Leak Location” de culoare alba este realizata cu cele mai bune materii prime pentru a oferi protectie impotriva deseurilor periculoase precum si altor substante chimice. Geomembrana conductiva HDPE poate fi usor testata pentru depistarea deteriorarilor ulterioare instalarii.

CARACTERISTICI GEOMEMBRANA CONDUCTIVA HDPE

  • Geomembrana  conductiva  HDPE „Leak Location” de culoare alba este o geomembrana HDPE patentata la testarea cu scanteie. 
  • Acest lucru se realizeaza cu echipamente capabile sa efectueze teste cu scanteie in camp folosindu-se de conductivitatea electrica a fetei de culoare alba a geomembranei .
  • Aceasta proprietate s-a obtinut prin aplicarea unui strat subtire (aproximativ 0,075 mm) de negru de fum pe o fata a foii desfasurate. Aceasta fata a devenit conductiva din punct de vedere electric.
  • Stratul conductor face parte din grosimea totală de 2 mm, restul fiind un strat primar stabilizat de negru de fum, de înalta densitate (HDPE).

AVANTAJELE GEOMEMBRANEI CONDUCTIVE HDPE

  • Avantajul culorii albe este ca in cazul bazinelor si canalelor se reduce foarte mult evaporarea apei. In contrast, geomembrana standard de culoare neagra se incalzeste excesiv, producand bineinteles o evaporare accelerata a apei.
  • Mentenanta geomembranei se poate face foarte usor descoperind in timp util orice deteriorare a acesteia cu ajutorul testarii cu scanteie, prevenind pierderile de apa.
  • Geomembrana permite o elasticitate exceptionala, rezistenta la fisuri, la solicitarile de mediu si o performanta excelenta de alungire multiaxiala.
  • Aceste tipuri de geomembrane sunt concepute pentru a fi rezistente impotriva temperaturilor extreme si conditiilor dure de exploatare.

METODE FOLOSITE PENTRU A DETECTA SCURGERI ACCIDENTALE

In timp ce exista mai multe metode pentru a detecta scurgerile accidentale, cercetarea a aratat ca cele mai eficiente metode sunt cele pe baza de electricitate:

  • Liner Integrity (ELI) utilizeaza un curent electric care ruleaza prin doua straturi conductive, separate printr-o bariera ne-conductiva. Metoda de testare cu scânteie este utilizata în aplicatiile expuse si poate fi efectuata oricând în timpul instalarii sau dupa instalare. Aceasta metoda este capabila sa detecteze chiar si cele mai mici gauri si se poate efectua mult mai rapid si mai bine decât orice alta metoda.
  • Metoda Dipol este utilizata odata ce stratul de acoperire este acoperit cu apa sau sol. Acest test este esential pentru detectarea eficienta a scurgerilor deoarece majoritatea daunele apar atunci când materialul de acoperire este asezat pe geomembrana. Odata ce geomembrana este acoperita, nu se mai poate efectua testul Spark.

Vreti sa aflati mai multe detalii despre geomembrana conductiva HDPE?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de mai jos si cereti o oferta personalizata.