Geogrile triaxiale TriAx®

Cea mai noua generatie de geogrile

Structura unica din geogrile triaxiale TriAx incorporeaza anumite caracteristici care, combinate, creeaza o structura optima ce depaseste performantele geogrilelor biaxiale in aplicatiile de stabilizare. Cand se utilizeaza in combinatie cu un material granular  potrivit, acestea conduc la obtinerea unui strat stabilizat mecanic cu performante exceptionale pe termen lung.

CARACTERISTICI GEOGRILE TRIAXIALE

Distributia incarcarilor

In natura, distributia incarcarilor se realizeaza tridimensional si actioneaza radial in masa de materiale granulare. Ca un strat stabilizat mecanic sa fie eficient, acesta trebuie sa aiba capacitatea de a distribui incarcarea la 360 grade. Pentru performante optime, armarea realizata de o geogrila intr-un strat granular trebuie sa aiba o rigiditate radiala ridicata – 360 grade de jur imprejur.

Proprietati multidirectionale

Geogrilele biaxiale au rigiditatea la intindere predominanta in doua directii. Geogrilele triaxiale TriAx au trei directii principale de rigiditate care sunt intensificate de geometria triunghiulara pe care acestea o au. Aceasta produce o structura semnificativ diferita de oricare alta geogrila si furnizeaza o rigiditate aproape uniforma 360 grade. Geogrila TriAx este un produs cu adevarat multi-directional cu proprietati aproape izotrope.

Integritatea jonctiunilor

Geogrilele TriAx sunt produse din folii de polipropilena extrudate si perforate dupa un model specific, apoi etirate,  rezultand astfel o forma speciala si foarte stabila a jonctiunilor precum si rezistente ridicate ale acestora.

Eficienta jonctiunilor

Testele riguroase care au fost realizate pe fiecare dintre cele trei directii ale nervurilor au condus la concluzia ca geogrilele TriAx au jonctiuni foarte rezistente si nervuri stabile, facand posibila o inclestare mecanica eficienta a agregatelor in aperturi.

Profilul nervurilor

Testele de trafic realizate si modelele analitice luate in considerare pentru a investiga influenta profilului nervurilor TriAx, au confirmat importanta formei si dimensiunilor profilului nervurilor. Un profil rectangular adanc s-a dovedit a fi mult mai eficient. Nervurile TriAx au fost optimizate obtinandu-se adancime mare si forma rectangulara usor concava a marginilor.

Design sustenabil

Performantele imbunatatite ale georgilelor TriAx permit reduceri mai mari ale grosimii straturilor de material granular utilizat si astfel se reduce volumul de material excavat. Aceste reduceri de materiale si transport permit inginerilor sa indeplineasca obiectivele de protectie a mediului.

 

APLICATII GEOGRILE TRIAXIALE

Geogrilele TriAx ofera performante exceptionale in:

  • aplicatiile de stabilizare a terenurilor
  • armarea fundatiilor la drumuri si zone cu trafic intens.

Toate aplicatiile cu geogrile triaxiale necesita analize corecte din partea proiectantilor Tensar sau a altor ingineri specialisti.

INSTALARE SI MANIPULARE

Utilizarea extinsa in proiecte care acopera un domeniu mare de aplicatii au demonstrat acum ca geogrila triaxiala este usor de manipulat, robusta si suficient de rezistenta pentru a fi instalata pe terenuri cu portanta scazuta.

  • Geogrila TriAx® poate fi manevrata cu utilaj mecanizat sau transportata de doi oameni.
  • Geogrila TriAx® se deruleaza pe amplasament.
  • Agregatele se amplaseaza peste geogrila TriAx® inainte de compactare.

Vreti sa aflati mai multe detalii despre Geogrila TriAx?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de contact de mai jos si cereti o oferta personalizata.