Geogrilele Tensar® sunt materiale realizate din polietilena de inalta densitate (PEHD), polipropilena sau poliester si sunt utilizate pentru armarea pamantului.

Geogrilele Tensar® se prezinta sub doua forme: geogrile biaxiale (bietirate) si geogrile monoaxiale (monoetirate).

 Geogrile Tensar® monoaxiale sunt folosite la realizarea de structuri de sprijin din pamant armat cu diverse fatade. Alegerea fatadei adecvate, depinde de o serie de factori cum ar fi: tipul de fatada dorit, conditiile locale de mediu, inclinarea pantei , considerente economice si considerente estetice (arhitecturale).

De asemenea, geogrilele Tensar® monoetirate sunt folosite la realizarea structurilor de retentie si a culeelor de pod. Folosirea acestora realizeaza economii considerabile si ofera avantaje multiple: stabilitate pe termen lung, posibilitatea utilizarii pamantului excavat, rezistenta sporita la incarcarile dinamice si socurile seismice.

Se poate alege dintr-o gama larga, cea mai potrivita fatada (panouri din beton prefabricat de diferite marimi, texturi si culori, prevazute cu dispozitive de prindere, tehnici care incorporeaza piatra naturala sau caramida, plasa din metal, sisteme de blocheti).