Geocompozite pentru armarea asfaltului

Solutia ideala pentru armarea imbracamintilor asfaltice

Aceste geocompozite pentru armarea asfaltului sunt produse din PES, fibra de sticla, PP sau PVA, fixate pe un geotextil. Se folosesc pentru cresterea duratei de exploatare a unei imbracaminti rutiere intarziind transmiterea fisurilor la straturile superioare.

Armarea asfaltului reprezinta acum o operatiune de rutina in procesul de reabilitare al drumurilor existente sau la construcția drumurilor noi. Geocompozitele cu geogrile PVA sau PP au rezultate excelente in cazul pavajelor din beton, acolo unde produsele din PES nu pot fi utilizate din cauza incompatibilitatii dintre poliester si ciment.

CARACTERISTICI GEOCOMPOZITE PENTRU ARMAREA ASFALTULUI

  • Geocompozitele, datorita emulsiei absorbite de geotextil in timpul procesului de instalare, indeplinesc si functia de bariera, pe langa functiile de armare si reducere a eforturilor.
  • Se folosesc la armarea imbracamintilor asfaltice. 
  • Geogrilele sunt fabricate prin procedee de tesere sau extrudare si etirare. Pentru o mai buna aderenta la stratul de asfalt, produsele pot sa fie preimpregnate cu emulsie. Au rezistente la tractiune egale pe ambele directii (biaxiale).

GAMA VARIATA DE GEOCOMPOZITE PENTRU ARMAREA ASFALTULUI

Geocompozite realizate dintr-o geogrila si un geotextil special fabricat in acest scop

Cele doua componente sunt termofixate si formeaza un material robust, usor de instalat. Geogrila cu noduri rigide este potrivita pentru cresterea rezistentei la oboseala a imbracamintilor din fundatiile slabe, reducand aparitia fagaselor si asigurand controlul fisurilor de reflexie. Acest material este folosit pentru armarea straturilor de acoperire cu o grosime minima de 70 mm.

Geocompozite formate dintr-o retea de filamente de sticla fixate pe geotextil netesut

Se folosesc pentru ranforsarea straturilor de acoperire cu o grosime minima de 40 mm. Aceste geocompozite sunt potrivite pentru a absorbi sarcinile de lunga durata cum ar fi cele cauzate de ciclul inghet- dezghet si tensiunile induse de temperatura.

APLICATII GEOCOMPOZITE PENTRU ARMAREA ASFALTULUI

Ambele tipuri de produse sunt ideale pentru armarea straturilor de protectie situate deasupra:

  • rosturilor dalelor de beton
  • fundatiilor din balast stabilizat
  • pistelor aeroporturilor si drumurilor laterale de acces
  • imbracamintilor rutiere deja fisurate

AVANTAJELE FOLOSIRII GEOCOMPOZITELOR PENTRU ARMAREA ASFALTULUI

  • Inglobate in straturile de asfalt au rezultate excelente in ceea ce priveste reducerea eforturilor si intarzierea transmiterii fisurilor catre suprafata si formarea fagaselor in zonele cu trafic intens. 

  • Cresterea duratei de viata si a timpului dintre lucrarile de refacere a imbracamintilor asfaltice sunt doua dintre principalele avantaje ale utilizarii acestor materiale, avantaje care conduc la reducerea costurilor si cresterea confortului participantilor la trafic. 

  • Aceste beneficii se materializeaza in economii importante de bani si de timp precum si in cresterea perioadei dintre ciclurile de reabilitare a pavajelor – respectiv reducerea disconfortului participantilor la trafic din perioadele cand se efectueaza aceste lucrari de reabilitare.

INOVECO SRL pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de  geocompozite pentru armarea asfaltului .

Vreti sa aflati mai multe detalii despre geocompozitele pentru armarea asfaltului?

Echipele de specialisti din cadrul companiei Inoveco va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari despre produsele si serviciile din portofoliul nostru. Completati formularul de mai jos si cereti o oferta personalizata.