Pluguri

Plugul BILO

Ca fiind plugul cel mai mic din gama de produse, plugul BILO cu dimensiuni compacte este folosit pe vehicule mai mici si mai ușoare, ceea ce implica o manevrare ușoara in spatii inguste. Proiectat ca fiind un plug cu un singur segment, este ideal pentru indepartarea zapezii la distante mici.

BILO este echipat cu un mecanism cu tripla securitate – raclele pivotante permit trecerea simpla peste obstacole, elementele de sustinere sub forma de roti impiedica depunerea plugului, in timp ce sistemul hidraulic devine activat atunci cand plugul trebuie ridicat din cauza intampinarii unor obstacole mari.

Componenta:

 • plug monosegment;
 • suport pentru roata;
 • jugul de montare pentru montarea in trei puncte pe manetele tractorului frontal hidraulic din categoria 1N / 1;
 • cilindri hidraulici pentru rotirea plugului la stanga sau la dreapta ± 30 °;
 • picior de sprijin;
 • bare de protectie laterale fixate cu piulițe si șuruburi;
 • lara lame.

Plugul MOSOR PK

Plugurile MOSOR PK sunt pluguri extrem de elastice cu o gama larga de aplicatii, de la drumuri deschise pana la strazile inguste ale orasului. Sistemul de legaturi elastice din poliuretan al aripilor si grinzilor plusei permite o ajustare foarte buna la suprafata drumului si o buna deszapezire.

Plugul este destinat functionarii pe drumuri cu un numar mare de obstacole, arbori, gauri, lovituri de viteza și terminatii de bordura.

Conexiunile elastice dintre aripile si fasciculul plusei reduc semnificativ vibratiile in timpul lucrului si permit o functionare mai linistita.

Plugurile MOSOR PK pot fi montate pe tractoare, camioane si vehicule Unimog, ceea ce face ca acest plug sa fie solutia universala pentru drumurile deschise, precum si pentru zonele urbane si rurale.

Plugul MSP

Plugul MSP este destinat pentru intretinerea diferitelor suprafete si pentru curatarea diferitelor tipuri de zapada. Se caracterizeaza prin combinarea unei structuri de grila de otel si in special a unei suprafete ferme aripii de polietilena, ceea ce atinge un raport optim intre greutatea si robustetea plugului.

Proiectarea speciala a mecanismului de razuire dublu rotativ permite reglarea simpla a plugului MSP la conditiile de drum.

Al doilea rand de razuitoare poate fi ridicat sau coborat hidraulic conform cerintelor, astfel incat plugul MSP poate fi configurat pentru curatarea zapezii impachetate sau topite.

Plugul pentru zapada MSP este disponibil in doua versiuni: standard si mai usor (MSP L).

Plugul MSP L

Versiunea mai usoara se caracterizeaza prin greutatea totala mai mica a plugului si o alegere intre 3 inaltimi diferite ale aripii Prin urmare, MSP L este potrivit pentru montarea pe vehicule mai usoare si pentru curatarea cantitatilor mai mici de zapada.

Componenta:

 • plug de zapada cu un singur segment, cu aripa PEHD, inaltime totala 800 mm;
 • bare de protectie laterale fixate cu piulite si suruburi;
 • lumini laterale cu LED-uri si instalatie electrica (nu sunt incluse in baza dispozitiv pentru MSP L 2.7).

Plugul KALNIK

Plugul pentru zapada KALNIK este un plug universal cu aplicare larga. Dimensiunea si puterea sa il fac potrivit pentru autostrazile deschise si largi, dar este excelent si pentru conditiile orasului.

O gama larga de dimensiuni, raclete si sisteme care pot depasi cu usurinta obstacolele permite ajustarea sa la diverse conditii de deszapezire.

Unghiul de atac pe plugurile KALNIK poate fi de 22˚ sau 15˚. Pentru o mai usoara curatare a zapezilor mai grele sunt recomandate plugurile cu un unghi de atac mai mare de 22˚, in timp ce plugurile cu unghiul de atac de 15˚ sunt potrivite pentru o curatare mai putin intensa a zapezii la viteze mai mari.

Componenta:

 • plug multisegment cu suspensie individuala a fiecarei aripi;
 • cadru puternic de zabrele, foarte rezistent la torsiune si indoire;
 • sistem automat pentru trecerea peste obstacole;
 • parghii metalice cu maneci din poliamida pentru reducerea zgomotului si a vibratiilor;
 • arcurile cu aripi pretensionate permit o curatare agresiva;
 • reglarea automata a inclinarii axiale a plugului in functie de profil.

Plugul KALNIK XL

KALNIK XL este un plug robust destinat intretinerii drumurilor largi si deschise. Este proiectat pentru curatarea zapezii adanci si poate fi ajustat la cerintele diferitelor latimi de arat.

Dimensiunile sale variabile, implementate prin deschiderea si inchiderea aripii din stanga, permit schimbarea simpla a latimii plugului de la 4 la 5 metri si aratarea cu ambele latimi. Acest lucru permite utilizatorului sa se adapteze la diferite profiluri de autostrazi si drumuri de acces.

Pentru o eficienta maxima de curatare a zapezii pe autostrazi, KALNIK XL trebuie utilizat in combinatie cu plugul BSP lateral intr-o configuratie de plug a esalonului.

Componenta:

 • plug cu cinci segmente cu suspensie individuala a fiecarei aripi;
 • aripa stanga este o aripa pliabila;
 • cadru puternic de zapada, foarte rezistent la torsiune si indoire;
 • sistem automat pentru trecerea peste obstacole;
 • parghiile metalice cu maneci din poliamida pentru reducerea zgomotului si a vibratiilor;
 • arcurile cu aripi pretensionate permit o curatare agresiva;
 • extensie laterala laterala – partea stanga;
 • panou de control electric si sistem hidraulic care permite conectarea si controlul plugului cu un sistem hidraulic standard conform EN 15431.

Plugul BSP

Cositoare NEVA este o masinarie de cosit iarba simpla, dar eficienta.

Este proiectata pentru cosit eficient pe terenuri solicitante de partea drumurilor sau a retelei de sant, iar inlocuirea rapida a diferitelor instrumente de lucru permite, de asemenea, utilizarea cositoarei pentru alte tipuri de intretinere a drumului.

Numeroase mecanisme permit functionarea eficienta si sigura a cositoarei NEVA.

Cilindrul hidraulic protejeaza bratul macaralei de suprasarcina atunci cand intalneste un obstacol.

Sistemul de salvare a bratului macaralei permite monitorizarea verticala a terenului, in timp ce sistemul plutitor ajusteaza pozitia capului de operare la nivelul suprafetei.

Sistemul de control al cositoarei garanteaza cosirea eficienta pe toate terenurile.

Greutatea minima a tractorului pentru acest tip de cositoare este de 3800 kg.

Acest tip de cositoare este atasat la parghiile tractorului din spate.

Macara hidraulica universala poate avea diverse atasamente:

 • capete de cosit (cu lame usoare, greutate medie si lama grea);
 • freze de ramuri;
 • perie laterala;
 • -curatator de santuri.

Plugul VELEBIT

VELEBIT este un plug puternic construit pentru curatarea zapezii adanci la viteze mai mari de arat. Este destinat pentru curatarea zapezii mai adanca de 50 cm care acopera drumurile deschise, iar inaltimea aripii de 1200 mm o face ideala pentru lucrul in conditii de ninsori abundente.

Indepartarea eficienta a zapezii de pe suprafata care este curatata are o importanta extrema in astfel de conditii, astfel incat VELEBIT are aripi inaltate bilateral, care cresc distanta la care este aruncata zapada.

Rezistenta acestei plug este deosebit de utila pentru curatarea caderilor abundente de zapada pe drumurile deschise si pe autostrazi.

Componenta:

 • plug multisegment cu suspensie individuala a fiecarei aripi;
 • sistem automat pentru trecerea peste obstacole.

Plugul VERTUS

Plugurile VERTUS sunt destinate unei game largi de aplicatii datorita geometriei variabile a aripii care permite mai multe configuratii diferite de plug.

In pozitie diagonala, plugul indeparteaza zapada in partea stanga sau dreapta, pozitia „A” este utilizata pentru prima trecere prin zapada adanca si pentru curatarea trecerilor inguste, in timp ce pozitia „V” este destinata colectarii zapezii fara indepartarea laterala.

Geometria variabila a plugurilor VERTUS le face potrivite pentru indeplinirea mai multor sarcini diferite de servicii de iarna, de la un plug pentru realizarea pasajelor pana la un plug pentru colectarea zapezii.

Plugul este destinat in primul rand pentru orasele cu strazi inguste, in mare parte acoperite cu vehicule parcate, unde geometria variabila si adaptabilitatea la latimea zonei care este curatata sunt folosite la maxim.

Plugul VERTUS G

Un plug cu o geometrie variabila pentru tractoarele mici.

Functioneaza ca un plug „A” si „V” in diagonala.

Se compune din doua aripi pe care patru sunt atasate mecanisme independente de razuitoare pivotante, cate doua pe fiecare aripa.

Cresterea, coborarea, pozitia plutitoare si inclinarea axiala se realizeaza pe legatura tractorului din fata sau pe elementele de adaptare pentru vehicule mici, cu o placa de fixare plutitoare fata.

Componenta:

 • instalatie hidraulica pentru ridicarea/coborarea si rotirea plugului de zapada cu BASIC control – pentru vehiculele cu trei perechi de conexiuni si o linie de retur separate conform EN 15431;
 • aripi cu unghiul de rotatie de ± 40°;
 • mecanism de rotire a racletei;
 • bare de protectie laterale fixate cu piulite si suruburi;
 • fara lame.

Plugul KOMBI

Plugurile de zapada KOMBI sunt destinate eliminarii zapezii de pe drumurile neuniforme din zonele rurale si de pe terenurile cu acces greu unde sunt utilizate masini de constructie.

Acestea sunt ideale pentru curatarea cailor de acces acoperite de zapada ale fermelor, gospodariilor indepartate, aleilor forestiere si a unor terenuri neuniforme similare.

Plugurile KOMBI sunt capabile sa treaca cu usurinta obstacolele datorita aripilor cu mai multe segmente care sunt ridicate pentru a depasi obstacolele in conformitate cu configuratia terenului. Aceasta caracteristica a plugului este deosebit de importanta pe terenurile neuniforme, precum potecile de padure sau munte sau caile de ferma.

Plugurile KOMBI sunt montate rapid si usor pe sistemele de atasare fata ale masinilor de constructie, transformandu-le in masini eficiente de serviciu de iarna, potrivite pentru o gama larga de aplicatii.

Plugul VITER

VITER este un plug puternic si puternic pentru zapada conceput pentru curatarea cantitatilor mari de zapada pe autostrazi si drumuri in special.

Este disponibil in latimi de la 3 la 4,5 metri. Special conceput pentru functionarea pe drumuri deschise, autostrazi si zone cu o cantitate mare de zapada. Inaltimea standard a aripilor VITER este de 1200 mm, in timp ce aripile laterale de pe ambele parti sunt ridicate cu 140 mm.

Sunt disponibile versiuni cu aripi laterale drepte sau aripa laterala dreapta ridicata, in acest caz, VITER devine un plug pentru zapada, atat pentru zonele urbane, cat si pentru cele rurale.

Plugul SPTT

Plug multisegment cu suspensie individuala a fiecarei aripi.

Componenta:

 • cadru puternic de zabrele, foarte rezistent la torsiune si indoire;
 • sistem automat pentru trecerea peste obstacole;
 • parghiile metalice cu maneci din poliamida pentru reducerea zgomotului si a vibratiilor;
 • arcurile cu aripi pretensionate permit o curatare agresiva;
 • element de rulment, suport pentru placute de alunecare sau rotite;
 • nu exista sistem de atasare;
 • bare de protectie sudate;
 • fara razuitori.