Cositoare cu brat

Cositoare cu brat PRK

PRK este o cositoare cu brat frontal destinat in principal pentru montarea pe vehicule multifunctionale, precum Unimog.

Atitudinea de 6 metri si o gama larga de instrumente de lucru permit cosirea si intretinerea vegetatiei pe diverse suprafete.

Daca este necesar, bratele pot fi comutate din pozitia de cosit pe partea dreapta a vehiculului pe partea stanga si invers, in doar cativa pasi simpli.

In timpul transportului, cositorul este plasat deasupra cabinei vehiculului, permitand astfel o buna vizibilitate si siguranta in timpul conducerii.

PRK este proiectat pentru taierea ierbii, buruienilor, tufisurilor si vegetatiei de asemenea pentru curatarea malurilor laterale si a cailor forestiere coplesite de vegetatie.

Daca este necesar, aceste masini pot taia vegetatia care creste de-a lungul retelei de canale de apa .

Cositorul poate functiona pe partea stanga sau dreapta a vehiculului.

Viteza vehiculului in timpul cosirii variaza de la 0,1 pana la 8 km / h.

Cositoare cu brat  PRKV

Cositoarea PRKV este destinata intretinerii terenurilor solicitante care sunt mai greu de accesat cu utilizarea masinilor de lucru.

Este o alegere ideala pentru mentinerea vegetatiei pe marginea drumurilor datorita bratelor realizate din otel de inalta calitate rezistent la tulpinile mecanice si atingerea a 6 metri.

Cositoarele PRKV pot trece cu usurinta peste obstacole caracteristice terenurilor inegale, cu o privire de ansamblu slaba. Elementele hidraulice de siguranta previn spargerea si deteriorarea cositoarei in cazurile in care instrumentul de lucru intalneste obstacole.

PRKV este conceput pentru taierea ierbii, buruienilor, tufisurilor si vegetatiei de asemenea pentru curatarea malurilor laterale si a cailor forestiere coplesite de vegetatie.

Aceasta masina este destinata fixarii pe incarcatoarele de constructii care indeplinesc urmatoarele criterii:

  • viteza de miscare de la 2 la 6 km / h in regim de lucru si cca scazuta de ulei liber. 100 lit./min (250 bar)

Cositorul este comandat cu ajutorul unui panou de control electronic situat in cabina vehiculului care regleaza ambele valve electro-hidraulice proportionale care, apoi, controleaza buteliile hidraulice si o supapa electro hidraulica PVG tip Sauer Danfoss pentru pornirea / oprirea unui instrument de lucru.

Cositoare cu brat BRK

Sunt furnizate complet cu:

– Motor diesel de la IVECO – DEUTZ – VOLVO;

– Pompe axiale orizontale multistage CAPRARI – ROVATTI – FERRARI – VARISCO – VICENZI;

– Trei mufe reglabile in inaltime;

– Parti de siguranta conforme cu standardele CE;

– Pompa manuala de amorsare;

– Panou de control electronic pentru temperatura de depozitare, presiunea uleiului, modificarea si defectarea aspiratiei, cronometru;

– Contor de revizie electric;

– Sistem electric de pornire, inclusiv baterie.

Cositoare cu brat BRKT

Cositoare cu brat lateral BRKT este special conceputa pentru o acoperire mai mare in zonele mai dificil de atins.

 Acoperirea de 8 metri este permisa de un brat telescopic suplimentar, format din otel de inalta calitate, rezistent la efortul mecanic, care garanteaza o fiabilitate completa in timpul functionarii.

Cosirea in conditii de siguranta cu cositorul BRKT la distante mai mari intre instrumentul de lucru si vehicul este ajutata de elemente hidraulice de siguranta care impiedica ruperea si deteriorarea cositoarei atunci cand instrumentul de lucru intalneste obstacole.

Un sistem avansat de control asigura un control rapid si eficient asupra cositoarei.

Cositoare laterala BRKT este proiectata pentru taierea ierbii, buruienilor, tufisurilor si vegetatiei similar pentru curatarea versantilor de terasamente ale canalului de apa si a unor zone similare din apropierea suprafetelor apei, dar pot fi si ele aplicate pentru curatarea malurilor laterale si a cailor forestiere acoperite cu vegetatie densa.

Cositoare cu brat MAXIMA

Cositoarea cu brat lateral MAXIMA, cu o capacitate de pana la 10 metri, este destinata sa fie instalata pe tractoare puternice si grele.

Este special conceput pentru curatarea celor mai adanci cursuri de apa.

MAXIMA este proiectata pentru cosirea marginilor drumului, a pantelor de pe reteaua de scurgere si a tuturor suprafetelor necesare pentru a elimina vegetatia.

 Cositoarele de tip MAXIMA sunt montate pe partea dreapta in mijloc a tractorului, care ofera o imagine de ansamblu buna si o gestionare mai usoara soferului, chiar si cu macara ajunge pana la 10 metri.

Designul special al cositoarei MAXIMA permite cosirea simpla a locurilor inaccesibile intr-o maniera rapida si eficienta, in timp ce multe elemente de siguranta garanteaza o siguranta completa pentru utilizator in toate conditiile de lucru.

Pentru a creste siguranta impotriva rasturnarii, cositoarea este echipata cu o roata auxiliara.

Cositoare cu brat FLEXIMA

Cositorea cu brat pe spate FLEXIMA este destinata pentru efectuarea diferitelor sarcini de intretinere a vegetatiei de vara.

Bratele macaralei sunt fabricate din otel de inalta calitate rezistent la tulpinile si vibratiile mecanice.

Atacul de 5 metri permite un control usor si simplu al cositoarei.

Datorita flexibilitatii sale, FLEXIMA este alegerea ideala pentru zonele urbane populate.

Bratul cositor lung articulat permite miscarea capului de actionare inapoi cand se intalneste cu un obstacol, care protejeaza dispozitivul de deteriorare si asigura confortul utilizatorului.

Cositorul de spate FLEXIMA este proiectat pentru a taia iarba, buruienile, arbustul si altele asemenea vegetatie de-a lungul drumurilor.

Acest cositor flexibil si usor de montat are o aplicatie larga in interior zone populate, urbane, unde isi arata designul si eficienta robusta.

Cositorul de spate FLEXIMA este proiectat pentru a fi montat pe tractoare, iar principalul sau avantaj este usor montare / demontare.

Cositoare cu brat NEVA

Cositoare NEVA este o masinarie de cosit iarba simpla, dar eficienta.

Este proiectata pentru cosit eficient pe terenuri solicitante de partea drumurilor sau a retelei de sant, iar inlocuirea rapida a diferitelor instrumente de lucru permite, de asemenea, utilizarea cositoarei pentru alte tipuri de intretinere a drumului.

Numeroase mecanisme permit functionarea eficienta si sigura a cositoarei NEVA.

Cilindrul hidraulic protejeaza bratul macaralei de suprasarcina atunci cand intalneste un obstacol.

Sistemul de salvare a bratului macaralei permite monitorizarea verticala a terenului, in timp ce sistemul plutitor ajusteaza pozitia capului de operare la nivelul suprafetei.

Sistemul de control al cositoarei garanteaza cosirea eficienta pe toate terenurile.

Greutatea minima a tractorului pentru acest tip de cositoare este de 3800 kg.

Acest tip de cositoare este atasat la parghiile tractorului din spate.

Macara hidraulica universala poate avea diverse atasamente:

  • capete de cosit (cu lame usoare, greutate medie si lama grea);
  • freze de ramuri;
  • perie laterala;
  • -curatator de santuri.

Cositoare cu brat SPECTRA

Cositoarea SPECTRA este o cositoare tractata din spate, conceputa pentru cosirea fiabila si rapida.

Principala caracteristica a cositoarei este vizibilitatea buna a instrumentului de lucru, datorita cinematicii speciale ale bratelor macaralei, care aduce instrumentul de lucru in campul vizual al utilizatorului.

Aceasta permite cosirea rapida, impreuna cu o imagine de ansamblu ridicata a terenului.

Spectra este o cositoare care a fost proiectata pe deplin, avand in vedere nevoile utilizatorului.

 Controlul cositoarei permite manipularea rapida a bratelor macaralei si controlul maxim.

Montarea si demontarea simpla a cositoarei elibereaza tractorul in alte scopuri.

Cositoarea este controlata printr-un panou de control electronic situat in cabina vehiculului care reglementeaza ambele electrovalve proportionale hidraulice.