Complementare

Fibrele din celuloza pentru MASF

Datorita structurii lor tridimensionale fibrele de celuloza mentin o viscozitate ridicata a bitumului prevenind astfel curgerea acestuia si formarea segregarilor la temperaturi ridicate, pe durata depozitarii, transportului si punerii in opera. In acelasi timp fibrele favorizeaza crearea unui strat mai gros de bitum in jurul fiecarei granule de agregat prevenind astfel oxidarea, patrunderea umiditatii si ascensiunea sau fisurarea agregatelor.
In functie de tipul statiei de asflat se utilizeaza fibrele de celuloza in stare naturala, pentru statii de asfalt in flux continuu, sau fibrele sub forma granulara pentru statiile de asfalt cu malaxor. Avantajul microgranulelor este distributia rapida pe durata amestecarii uscate. Microgranulele elibereaza fibrele de celuloza usor si sigur, intr-un mod care sporeste eficienta si mareste calitatea productiei de mixtura asfaltica.

Rasini de injectie

Betonul are tendinta naturala de a fisura iar principala cauza o constituie aparitia contractilor atat in stare plastica cat si dupa intarire. Uneori aceste fisuri sunt nesemnificative si pot fi ignorate sau dupa caz reparate superficial. Daca sunt insa profunde si au deschiderea mai mare decat cea admisibila pot afecta durabilitatea, stabilitatea structurala, estetica si performanta structurii.
Rasinile poliuretanice de injectie pot etansa si prelua deplasari in cazul fisurilor active si/sau stopa infiltratii de apa. Cele monocomponente se transforma in spuma in prezenta apei si sunt utilizate pentru stoparea rapida a infiiltratiilor de apa. Cele bicomponente se transforma fie intr-un gel flexibil fie in spuma la fel ca cele monocomponente, fiind utilizate in cazul fisurilor umede sau uscate.
Tipul de rasina de injectie se va alege in functie de situatia concreta, daca fisurile sunt active sau pasive, structurale sau nestructurale, uscate sau umede, cu sau fara infiltratii.

Fibre armare din PP

Armatura clasica, chiar bine calculata, nu previne si nici nu reduce semnificativ tendinta de fisurare a betonului ci doar mentine deschiderea fisurilor dupa ce acestea deja s-au format. De asemenea armatura poate rugini daca pH-ul betonului scade din diverse motive sub o valoare critica afectand astfel integritatea structurala.
Prin adaugarea fibrelor din polipropilena in mixtura de beton se reduce, sau chiar se elimina, necesitatea armaturii clasice sau cu fibre metalice, cu beneficiile cresterii performantei, reducerii costurilor si imbunatatirea aspectelor privind sanatatea si securitatea in munca. Betonul armat cu fibre de polipropilena este mai flexibil, are o rezistenta mai mare la fisurarea cauzata de contractiile in stare plastica, fiind de departe mult mai usor si mai sigur de utilizat decat armatura traditionala din otel.
Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru pardoseli interioare, platforme betonate, poduri, prefabricate din beton, pavaje, beton extrudate, suprafete de rulare aeroportuare, diguri maritime, tencuieli, tinciuri.


Mortare de reparatie

Reparatia structurilor din beton a devenit in ultima perioada o piata importanta. Anual se investesc sume importante pentru reparatia si protectia structurilor din beton existente. Noile tehnologii permit dezvoltarea unor materiale noi, cu caracateristici deosebite care pot prelungi considerabil viata constructiilor. Inoveco Expert va poate oferi:
– Mortare pentru repararea si reprofilarea elementelor structurale din beton la forma si functionalitatea initiala.
– Mortare cu priza rapida pentru etansari in sarcina, reparatii sau ancorari rapide
– Mortare rezistente la actiunea sulfatilor si altor substante chimice agresive
– Mortare de inalta rezistenta pentru subturnari si ancorari
– Mortare pentru repatratia pistelor aeroportuare si paltformelor din beton
– Mortare cu aplicare subacvatica
– Mortare pentru finisarea suprafetelor din beton